Mugur Isărescu, la Guvern. Bogdan Chirieac, observații cheie

Analistul Bogdan Chirieac consideră că "nu te poți război cu Mugur Isărescu".

"Nu te poți război cu Mugur Isărescu. Este o diferență de competență, în materie de finanțe, enormă între Mugur Isărescu și orice alt Guvern al României. Deci nu îi poți compara. Nu cred că face jocuri Banca Națională a României. Face jocul României și îl face de 30 de ani", a spus, miercuri, 4 aprilie, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac.

"Boicotul în Parlament eu l-am înțeles ca pe un mesaj de așezare la masa de negociere, între Guvern și Banca Națională", a spus analistul, adăugând că "nu este niciun fel de amenințare din partea Băncii Naționale".

"Dacă nu ții cheltuielile sub control și tot majorezi salariile la stat și cei angajați tot ies în stradă, fiind nemulțumiți, sigur că, până la urmă, de unde să iei toți banii? Din mediul privat. De unde să aibă mai mult profit companiile private?", a zis Bogdan Chirieac.

"Nu este un adversar"

"Mugur Isărescu a văzut multe la vremea sa, multe guverne și, probabil, o să mai vadă. Nu ideea de confruntare cu Banca Națională va rezolva problemele Guvernului României de astăzi. Mugur Isărescu nu este un adversar. În momentul în care chiar ar fi adversarul unui Guvern, ar simți lucrul acesta, în sensul în care nu s-ar mai găsi pui de euro în România", a declarat analistul politic.

"E nevoie de consultare permanentă", a concluzionat Bogdan Chirieac.

Isărescu, la Guvern

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, participă, miercuri, la şedinţa conducerii Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro, care se desfăşoară la Palatul Victoria.

[citeste si]

Şedinţa conducerii Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro are loc începând cu ora 16.30, la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel