EXCLUSIV  Mugur Ciuvică, trei variante despre Omicron: Apocalipsă, așa și așa și începutul sfârșitului. ”Toți foștii băsiști, securistoizii îi CEARTĂ”

Mugur Ciuvică   Foto: Crișan Andreescu
Mugur Ciuvică Foto: Crișan Andreescu

Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, iese la atac împotriva "foştilor băsişti, securistoizi, care sunt toată ziua cu certificatul verde în gură". Acesta spune că în maximum două luni se va vedea unde se situează România în ceea ce priveşte Omicron. 

"Am înţeles că înainte de Crăciun a fost o întâlnire la dl Iohannis în birou, cu dl Ciucă şi liderii politici, şi cred că dl Iohannis le-a spus că nu se poate să fie băgat. Practic, certificatul verde e legat de accesul la muncă. În rest, există certificat verde la mall, etc, o să rămână asta în România. Problema era doar accesul la muncă. Şi au zis că, din diverse motive, ei zic constituţionale, eu zic că îşi puneau lumea în cap, să nu bage chestia asta cu interdicţia accesului la muncă pentru nevaccinaţi sau netestaţi. În două-trei luni, vom vedea dacă decizia a fost bună sau proastă. Dar îi văd pe toţi ăştia, foştii băsişti, ăştia pro-securişti, pro-puşcărie, toţi sunt cu certificatul în gură încontinuu: certificat, interzis, certificat, certificat. 

În România, toţi foştii băsişti, securistoizi, care erau cu puşcăria, cu Kovesi, cu drepturile omului sunt un lux când vorbim de corupţie, îi băgăm pe corupţi la puşcărie, toţi ăştia sunt cu certificatul de vaccinare şi cu interdicţiile îi ceartă pe ăştia că nu au luat măsuri. 

Există trei teorii cu COVID-ul. Sunt nişte specialişti, statisticieni, cum sunt dl Cherecheş, care nu e medic, dl Jurma, care spun că va fi apocalipsa cu Omicronul, nenorocire, `jde mii de cazuri. Asta e varianta apocalipsă. Mai e varianta aşa şi aşa, în sensul că Omicronul e mai slab. Asta spun toţi medicii, inclusiv dr. Fauci. Omicron dă simptome mai uşoare, rămâne în gât, nu coboară în plămâni, deci nu face nenorocirile pe care le făceau alte variante. Şi mai e şi varianta pozitivă, pe care nu o exclude nimeni, ca Omicron să fie sfârşitul pandemiei. În sensul că se manifestă ca o răceală obişnuită. Se transmite uşor, deci dispare Delta, şi atunci va fi sfârşitul pandemiei. Sunt aceste nivele: apocalipsă, aşa şi aşa, sau începutul sfârşitului pandemiei. Vom vedea într-o lună sau două unde va fi România", a declarat Mugur Ciuvică la Miercurea Neagră. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 1 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Hotărârea trebuie aprobată în ședință de Guvern. După ce va fi publicată în Monitorul Oficial, se va și aplica. Noile restricții sunt prevăzute să fie aplicate din 8 ianuarie 2022. VEZI AICI HOTĂRÂREA CNSU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel