EXCLUSIV  Mugur Ciuvică: A fost primul lucru pe care Drulă l-a făcut, ca ministru, pentru Clotilde Armand / video

Cătălin Drulă / Foto gov.ro
Cătălin Drulă / Foto gov.ro

Mugur Ciuvică a dezvăluit la 'Miercurea Neagră' de la DC News TV care a fost primul lucru făcut de Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Analistul politic Bogdan Chirieac, președintele Grupului de Investigații Politice Mugur Ciuvică și Diana Tache au dezbătut subiectele momentului, într-o nouă ediție a emisiunii 'Miercurea Neagră'.

După ce Bogdan Chirieac a spus despre ministrul Cătălin Drulă că 'e și el extrem de apropiat de companiile din Franța', menționând că 'eu am salutat acest lucru', Mugur Ciuvică a dezvăluit care a fost primul lucru făcut de el la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. 

Primul gest pe care l-a făcut CNAIR-ul, 'compania care nu face autostrăzi, dar cheltuie bani',  când a venit Drulă, 'a fost să-i dea bani lui Clotilde', a spus Mugur Ciuvică.

Președintele GIP, Mugur Ciuvică a explicat apoi că 'Drulă a venit la sfârșitul lui decembrie și la începutul lui ianuarie, imediat după Revelion, a mărit alocarea din contract pentru firma la care a lucrat Clotilde. Adică, a acceptat să mărească respectivele tarifele.'

'Ăsta a fost primul lucru pe care l-a făcut Drulă la minister. Să mărească contractul firmei doamnei Clotilde.', a adăugat Mugur Ciuvică.

Între timp, scandalul gunoiului de la Sectorul 1 continuă. Ce prevede noul contract cu BRAI-CATA

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a primit împuternicire din partea Consiliului Local al Sectorului 1 să rezilieze contractul cu Romprest, prestatorul de salubritate al municipalităţii. 

Acest contract ține până pe data de 22 august, cu posibilitatea prelungirii cu încă 30 de zile, potrivit Antena 3. Prevede ca operatorul de salubritate BRAI-CAT să cureţe gunoiul de pe spaţiile verzi din Sectorul 1 pentru suma de 75.000 de lei cu tot cu TVA. De asemenea, prevede ca operatorul de salubritate să strângă doar 100 de tone de deşeuri pentru această sumă. Contractul a fost semnat pe data de 23 iulie, vineri, când încă nu se dăduse starea de alertă în Sectorul 1. Acesta a intrat în vigoare la miezul nopţii, sâmbătă, pe 24 iulie. 

'Dincolo de linșaje mediatice, dincolo de jignirile și calomniile împotriva mea, după lungi bătălii, după ziua de vineri când consilierii PSD și PNL nu s-au prezentat la ședința de consiliu și au făcut front comun pentru compania care șantajează autoritatea locală și cetățenii din București, astăzi Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat primarul Sectorului 1 în vederea unei acţiuni având ca obiect rezilierea contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza Sectorului 1. De astăzi primarul poate solicita Justiției rezilierea contractului cu Romprest. Asta înseamnă să nu renunți. E o mare victorie. Este ceea ce trebuia făcut de toți primarii dinaintea mea', a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Avocatul Adrian Cuculis a spus însă, pentru DC News, că e ilegal contractul. (Vezi știrea AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel