EXCLUSIV  Contract nou pentru ridicarea gunoiului în Sectorul 1. Av. Cuculis: Contractul ăsta nu mai poate continua. Este ilegal!

Sursa foto: Facebook Clotilde Armand
Sursa foto: Facebook Clotilde Armand

Avocatul Adrian Cuculis a analizat contractul încheiat cu BRAI-CATA pentru ridicarea gunoiului în Sectorul 1 și a descoperit o problemă. 

"Este o problemă cu acest contract. Spune că "termenul de prestare începe la data încheierii contractului de servicii şi încetează la data de 22.08.2021, cu posibilitatea de prelungire prin act adiţional cu cel mult 30 de zile sau până la epuizarea în integralitate a cantităţii achiziţionate". Păi, stai o secundă. Dacă luna viitoare nu se mai prelungeşte starea de alertă acolo, contractul ăsta nu mai poate continua", a spus avocatul Adrian Cuculis pentru DCNews.

"Din punctul meu de vedere, avem o problemă la punctul 3.1 - "Părţile convin ca PRESTATORUL să efectueze, pe durata contractului, colectarea, transportul şi depozitarea unei cantităţi maxime de 100 de tone deşeuri dispersate pe spaţiul verde, domeniul public administrat de Achizitor, pentru un tarif de 629 Lei/tonă fără TVA, corespunzător unei valori totale de 62.900,00 fără TVA, la care se adaugă TVA în valoare de 11,951.00 lei. Valoarea totală a contractului fiind de 74,851.00 lei cu TVA".

De unde ai scos tu 100 de tone? Poate sunt 10 tone sau poate sunt 200 de tone. Mi se pare incorect completată cantitatea de aici. Doi la mână, mi se pare incorect completată durata contractului care este absolut indisolubilă şi interdependentă de durata stării de alertă din Sectorul 1. Este ilegal să spui că, dacă luna viitoare tu nu ai terminat cantitatea de 100 de tone de colectat de acolo şi ai ieşit din starea de alertă, în continuare BRAI-CATA să primească bani pentru diferența de tone care au rămas neepuizate. Asta ar însemna că, pe de-o parte, avem şi Romprestul pe care îi plătim din aceiaşi bani şi avem şi această nouă firmă care nu are un suport legal pentru care a achiziţionat, în mod direct, serviciile.

În plus, în cadrul contractului, trebuia explicat în mod clar cum s-au luat serviciile astea pe baza declarării stării de alertă în Sectorul 1 şi că dăinuie contractul implicit cât va dăinui şi această stare de alertă acolo. Este o mare problemă cu treaba asta", a mai spus avocatul. 

Vezi AICI contractul.

Astăzi, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a primit împuternicirea din partea Consiliului Local al Sectorului 1 să rezilieze contractul cu Romprest, prestatorul de salubritate al municipalităţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel