Mu#e PSD. Poliția, anchete pentru mesaje obscene în Bistrița și Năsăud

Bogdan Cotigă / 06 aug 2018 / 18:03 Salveaza PDF Comentarii
Șofer anti-PSD
Șofer anti-PSD

Poliţiştii fac verificări în cazul unor mesaje anti-PSD apărute la sfârşitul săptămânii trecute pe un zid de lângă casa memorială a scriitorului Liviu Rebreanu, din oraşul Năsăud, şi pe o motocicletă parcată şi fotografiată în faţa sediului PSD din municipiul Bistriţa.

Faptele ar putea fi încadrate ca şi contravenţii prevăzute de Legea 61/1991. La fel ca și în cazul plăcuţelor de înmatriculare fabricate în Suedia care au constituit subiect de presă în ultimele săptămâni, mesajul Mu#e PSD a fost scris cu vopsea pe zid, iar cel de pe motocicletă fiind sub forma unui abţibild.

'Nu există o sesizare, dar, în urma imaginilor apărute în mass-media, poliţiştii din Bistriţa şi cei din Năsăud efectuează verificări pentru a stabili dacă faptele respective constituie o contravenţie prevăzută şi sancţionată de Legea 61/1991', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Diana Pintea.

Mesajul de pe zid va fi șters

Directorul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud, Alexandru Gavrilaş, în subordinea căruia se află casa memorială a scriitorului Liviu Rebreanu, spune că zidul respectiv nu face parte din această secţie a muzeului şi că ar ţine de Drumurile Naţionale, dar că va lua măsuri ca acesta să fie curăţat. În ceea ce priveşte proprietarul motocicletei inscripţionate cu mesajul anti-PSD, acesta a fost surprins duminică seara de un jurnalist bistriţean, Cristian Berari, în parcul municipal, şi i-a declarat acestuia, conform materialului video postat de jurnalist pe Facebook, că se numeşte Cristi, că are 27 ani şi că gestul său reprezintă 'atitudinea unui om ajuns la saturaţie'. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27