MS:106 cupluri au optat, până în 30 iunie, pentru înscrierea în programul de fertilizare în vitro

cuplu
cuplu

Ministerul Sănătăţii a primit, până în 30 iunie, 106 dosare medicale ale cuplurilor care au optat pentru înscrierea în Programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer.

Dosarele urmează să fie evaluate de Comisia de analiză a Ministerului Sănătăţii (MS) şi cele care îndeplinesc criteriile prevăzute de program să fie admise pentru finanţare, se arată într-un comunicat de vineri al MS, citat de Mediafax.

"Numărul mare de solicitări ne dă certitudinea că programul era necesar şi aşteptat de multe familii", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Ministerul Sănătăţii a lansat, în 2011, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar. Bugetul programului este de patru milioane de lei. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape, respectiv 4.920 de lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară, recoltarea spermei şi procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar) şi 1.230 de lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

Aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul Ministerului Sănătăţii, în 2011.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, opt clinici de stat şi particulare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu au fost admise, până în 1 iulie, pentru a derula programul MS, iar lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel