MS Margareta și Principele Radu, la Londra. Organizarea unei misiuni de mari proporții

ASR Principele Radu al   Romaniei
ASR Principele Radu al Romaniei

ASR Principele Radu a afirmat că recepţia oficială organizată de Camera de Comerţ Româno-Britanică la ICR Londra reprezintă un eveniment menit să pună în valoare economia României.

"E o foarte frumoasă încheiere a acestei călătorii de patru zile în Marea Britanie şi un eveniment care să încurajeze, să pună în valoare economia ţării noastre, este exact ceea ce completează frumos întreaga vizită", a declarat principele Radu.

Referindu-se la aniversarea de către Camera de Comerţ Româno-Britanică, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, a 20 de ani de existenţă, Alteţa Sa Regală a comparat-o cu orice fel de seară din Londra a oricărei mari puteri economice a lumii.

"Cinste lor! Au 20 de ani de când există. S-au format într-o Românie foarte dificilă, România anilor 1998, nu era o Românie uşoară deloc. Şi era şi o Românie ambiguă, nu se ştia bine în ce direcţie o s-o ia. Nu e nici acum o Românie perfectă, dar faptul că au stat 20 de ani şi au reuşit să ajungă unde au ajuns. Aţi văzut ce seară vibrantă, egală cu orice fel de seară din Londra a oricărei mari puteri economice a lumii. Mă bucură enorm de mult", a spus ASR.

Familia Regală a României, alături de Camera de Comerț Româno - Britanică

"Noi suntem alături de ei de multă vreme. Regele Mihai a venit alături de ei de atunci, din anii 1999 - 2000, şi a luat prânzul cu fondatorii camerei pe vremea aceea şi i-a susţinut. Majestatea Sa Custodele Coroanei la fel i-a susţinut de-a lungul anilor. Nu e decât o continuare", a precizat principele Radu.

Organizarea unei misiuni economice în 2019

ASR a anunţat că îşi doreşte organizarea, în 2019, a unei "misiuni economice de mari proporţii, care să pună împreună extraordinara elită intelectuală românească din Londra".

"Dar ce-aş vrea este ca, imediat, anul viitor să se pună în practică o misiune economică de mari proporţii, care să-i adune pe toţi cei prezenţi aici şi să pună împreună şi ceva ce poate este datoria dumneavoastră, a mass media româneşti, să le spună mai des oamenilor: România are o extraordinară elită intelectuală în Londra. Nu avem în alte capitale atât de mulţi tineri excepţionali, în domeniul finanţelor, economiei, băncilor. Sunt sute şi acum cred că mii de oameni de primă calitate profesională, unii dintre ei cu poziţii cheie în economia britanică şi aceştia sunt mari purtători de cuvânt ai României aici", a subliniat principele.

Vizita Familiei Regale la Londra, picături de încredere şi de respectabilitate câștigate de România

"Lumea care a venit atât la Capela Savoy, la Travellers Club, cât şi la în seara aceasta la ICR Londra nu a fost o lume strict religioasă, sau strict diplomatică. Printre ei se aflau persoane cheie din economia britanică. Am avut la masă pe lordul Brown şi pe sir Iacobescu şi sir Harvey McGrath şi lordul Fink. Sunt personalităţi de mare prestigiu economic. Lume diplomatică, lume influentă în Camera Lorzilor, lume influentă în mediul presei. Toate acestea sunt picături de încredere şi de respectabilitate pe care România le câştigă, uneori anonim, fiindcă despre ele nu se va vorbi niciodată pe prima pagină, nu interesează prea mult, nu aduc divertisment, dar sunt puncte importante în întărirea legăturilor noastre cu ei aici", a precizat ASR.

Principele Radu consideră că vizitele regale transcend viaţa de zi cu zi, anticipând evoluţii de peste zeci de ani.

"Vedeţi, vizitele regale sunt nu numai complet diferite de cele politice, dar întregul sens al prezenţei noastre în societate, atât în ţară, cât şi în afara ei, este un pic acela de a transcende viaţa de zi cu zi. Pentru că aşa cum în viaţa omului sunt o mulţime de lucruri importante pe care nu le numeşti în fiecare zi, nu te gândeşti la ele în fiecare zi, dar ele există, tot aşa şi în viaţa unei naţiuni există termenul acesta imediat, pe care îl reprezintă ştirile de fiecare dată: ce s-a-ntâmplat la Londra, ce s-a-ntâmplat cu Brexitul ... Dar există ceva profund în societăţile noastre care merge mai departe de atât. Nici Marea Britanie, nici România nu vor înceta să existe mâine, pentru că se petrece Brexitul. România nu dispare din Uniunea Europeană după şase luni de preşedinţie. Ce va face după aceea, în următorii 30 de ani, aceasta este o întrebare care priveşte Familia Regală", a explicat principele Radu.

Custodele Coroanei şi principele Radu au efectuat, în perioada 8 - 13 decembrie, o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii.

Vezi și: MS Margareta, Custodele Coroanei, primită de Regina Elisabeta a II-a

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel