MS a început suspendarea exportului de vaccinuri

Ministerul Sănătăţii a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri.
 
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze la nivel naţional pentru imunizarea copiilor. 

Dozele de vaccin împotriva rujeolei au fost deja blocate în depozite şi a început distribuţia vaccinului tetravalent şi hexavalent în ţară, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, citat de Agerpres. 

Potrivit acestuia, măsura luată de Ministerul Sănătăţii este justificată din motive de sănătate publică. 

Suspendare pe motive de sănătate publică

„În acest sens, Ministerul Sănătăţii a demarat procedurile de notificare a Comisiei Europene, acest pas fiind necesar deoarece limitarea exporturilor poate fi considerată o îngrădire a liberei circulaţii a mărfurilor în spaţiul Uniunii Europene. Măsura luată acum de Ministerul Sănătăţii este justificată din motive de sănătate publică. În paralel, Ministerul Sănătăţii a solicitat Agenţiei Naţionale a Medicamentului să notifice distribuitorii de medicamente în legătură cu această decizie, iar dozele de vaccin împotriva rujeolei au fost deja blocate în depozite”, se menţionează în comunicatul de presă.

Ministerul Sănătăţii a finalizat procedurile pentru achiziţionarea vaccinului tetravalent şi hexavalent şi a început distribuţia lor în ţară. De asemenea, este în curs de finalizare procedura de achiziţie de urgenţă a vaccinului împotriva rujeolei, urmând să fie achiziţionate 109.000 de doze. 

[citeste si]

„Legea vaccinării, care este acum în dezbatere publică, va rezolva problema stocurilor de vaccin. Actul normativ va impune Ministerului Sănătăţii asigurarea în depozitul naţional a unui stoc de rezervă de vaccinuri şi consumabilele aferente cel puţin egal cu necesarul anual cu termen de valabilitate de minim 18 luni”, se precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel