MRU se strecoară în Parlament. Neamțu nu obține mandat

Neamtu-si-MRU dc
Neamtu-si-MRU dc

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu și fostul ministru de Interne Traian Igaș au obținut fiecare câte un fotoliu în Senat, iar fostul ministru al Muncii, Claudia Boghiecevici, a obținut și ea un loc în Parlament, la Camera Deputaților. Președintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamțu, a ratat însă intrarea în Legislativ, potrivir Biroului Electoral Județean Arad.

Conform BEJ, patru mandate s-au câștigat direct în județ, cu peste 50% din voturi, respectiv de către Ioan Cristina la Senat și Dorel Căprar, Mihăițâ Calimente și FLavius Măduța la Camera Deputaților, toți aparținând USL, informează Mediafax.

În urma redistribuirii, patru candidați ai Alianței România Dreaptă au reușit să obțină mandate, respectiv președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, la Senat, fostul ministru de Interne Traian Igaș, tot la Senat, fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici, la Camera Deputaților și vicepreședintele Consiliului Județean Arad Eusebiu Pistru.

Doi candidați ai PP-DD, Ștefan Dalca și Ioan Șchiau, au obținut și ei mandate în a doua fază a repartizării mandatelor.

Deei județul Arad are dreptul la doar șapte mandate de deputați, acestea s-ar putea suplimenta cu încă unul, în etapa a treia a repartizărilor, la care intră candidații minorităților naționale, mai arată BEJ ARAD

La alegerile din nouă decembrie, candidații USL arad s-au clasat primii în nouă colegii din zece ale județului, patru dintre concurenți intrând direct în Parlament, după ce au obținut mai mult de 50% din voturile electorilor.

Rezultatele finale anunțate de BEJ Arad arată că USL a obținut, în medie, aproximativ 47% din voturile arădenilor pentru Camera Deputaților și Senat, în timp ce ARD s-a clasat pe poziția a doua, cu aproximativ 30 de secunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel