MRU: Antonescu e candidatul stângii. ARD nu trebuia desființată

Prezidențiabilul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, crede că alianța partidelor de dreapta care a candidat la parlamentare, ARD, trebuia conservată pentru a confrunta USL cu un adversar puternic. Fostul premier punctează că despre Crin Antonescu nu se mai poate vorbi ca despre un candidat al Dreptei, după ce numele său a fost trecut în protocolul USL drept candidatul Uniunii la prezidențiale.

Cu toate astea, Ungureanu este dispus să fie partea unei coaliții de dreapta care să candideze la alegerile europarlamentare.

"Ar putea să existe o alianță electorală și o listă. Fiecare își face temele și își încarcă bateria cu 40 de nume și din 120 de oameni poți alege 40 de nume.

(...) PDL şi-a ales calea proprie la începutul anului trecut, nu în 2013. ARD nu ar fi trebuit desfiinţată, ci ramforsată şi folosită împotriva USL. Cred că un eşec te poate întări şi te poate face să mergi mai departe. Acolo a fost o cedare laşă şi depresivă", a declarat Ungureanu, miercuri, la Adevărul Live.

"Antonescu este candidatul stângii, punct. Cine mai vorbește că-l vrea pe Antonescu la Cotroceni însemană că vrea stânga la Cotroceni. Aici nu mai putem avea abordări alambicate", a precizat Ungureanu, care a adăugat că revizuirea protocului USL închide posibilitatea unor înțelegeri pe sub masă între PDL și PNL.

Elena Udrea, unul dintre democrat-liberalii apropiați lui Traian Băsescu, a spus în mai multe rânduri că președintele își dorește să formeze un candidat precum Emil Boc pentru prezidențiale, dar dacă acesta nu va intra în turul II, și Antonescu va disputa finala cu Ponta, șeful statului îl va susține pe liberal. Udrea a menționat că și celelalte partide de dreapta ar trebui să-l sprijine pe Antonescu dacă USL se rupe, pentru că este răul mai mic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel