Mozilla a lansat aplicaţia care-ţi arată cine te spionează pe net

aplicatia collusion
aplicatia collusion

Cei de la Mozilla, producătorul browser-ului Firefox, a lansat, vineri, o nouă aplicație care le permite utilizatorilor să descopere ce companii le spionează căutările, potrivit Daily Mail.

Mişcarea celor de la Mozilla vine la doar o zi după ce Google a început să aplice noua şi controversata politică de confidenţialitate care este creată pentru a furniza mai multe date pentru mediul de afaceri, în ciuda îngrijorărilor că această practică ar putea fi ilegală în multe ţări.

Aplicaţia Collusion a celor de la Mozilla le permite utilizatorilor Firefox să "dea jos cortina" şi să descopere cine îi urmăreşte "online, când navighează pe site-uri precum IMDB, Telegraph sau Aol.

Noua politică de confidenţialitate Google permite să "raţionalizeze date de pe telefoane Android, YouTube, Gmail şi din istoricul navigarilor pe web pentru a direcţiona anunţuri.

Aplicația "Collusion" creează o "pânză" a interacţiunilor între căutările utilizatorilor, pe de o parte, şi "spioni", de cealaltă, susţine Daily Mail. "Ideea este să le spunem utilizatorilor cât de puţin control au asupra datelor lor, pe internet", spune Mozilla CEO-ul Gary Kovacs.

Mozilla intenţionează să facă o listă a celor mai "deranjanţi" observatori, pe care să o transmită companiilor care se ocupă cu protecţia datelor. "Când vom lansa versiunea finală a lui Collusion, utilizatorii vor avea opţiunea să contribuie la această bază de date. Vom pune cap la cap toate informaţiile şi vom ajuta cercetătorii, jurnaliştii şi experţii în securitate să explice publicului cum sunt urmăriţi utilizatorii pe internet", a explicat Kovacs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel