Motivul real pentru care Simona Halep nu a primit wild-card la Roland Garros. Mauresmo: Sunt alegeri foarte complicate de făcut. Știm că vom dezamăgi unele persoane

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Simona Halep nu a primit invitație pentru a participa la turneul la care a obținut primul său titlu major, iar organizatorii au dezvăluit adevăratul motiv al deciziei lor.

Simona Halep, fost lider mondial și fostă campioană la Roland Garros, în 2018, și-a dorit foarte mult să participe să participe în acest an la Grand Slam-ul de pe zgura pariziană, însă clasamentul nu-i permitea acest lucru, după o pauză îndelungată din circuit.

Reamintim că Simona Halep a fost suspendată pentru 4 ani de ITIA, în dosarul de dopaj, această perioadă a fost redusă în urma apelului făcut la TAS de la Lausanne, la numai 9 luni, cu revenirea imediată în turnee, iar turneul de la Roland Garros era unul dintre cele la care și-a anunțat intenția de participare, dar singura posibilitate era obținerea unui wild-card din partea organizatorilor.

Din nefericire, românca nu a putut beneficia de o astfel de invitație, nici măcar pentru tabloul de calificări, în contextul în care în clasamentul WTA se află abia pe locul 1.139 WTA, potrivit celui mai recent clasament dat publicității.

Organizatorii turneului de la Roland Garros au explica public, în premieră, care este motivul pentru care fosta campioană de la Paris și fost lider mondial nu a primit wild-card.

Directoarea turneului, Amelie Mauresmo, a precizat că situația româncei ar fi fost cu totul alta dacă TAS ar fi declarat-o nevinovată în dosarul de dopaj, nu doar o reducere a suspendării.

”Dacă ar fi fost achitată în apelul său la tribunalul sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată.

Am considerat că este de preferat să favorizăm alte jucătoare și jucătoare franceze, unele dintre ele tinere, decât pe Simona, având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat.

CarolineWozniacki (n.r. revenită în circuit vara trecută, după nașterea celui de-al doilea copil) a depus, de asemenea, o cerere.

Sunt alegeri foarte complicate de făcut. Acestea sunt primele alegeri pe care trebuie să le facem, cu ajutorul Delegației Tehnice Naționale și a propunerilor sale, primele alegeri ale turneului cu Gilles, președintele, și nu sunt ușoare.

Știm că vom dezamăgi unele persoane, iar asta este întotdeauna dificil. Îmi amintește de alegerea căpitanului echipei Franței, unde oricum iei decizii, mergi cu ele, așa este și nu te uiți înapoi, dar inevitabil vor exista dezamăgiri”, a declarat Amelie Mauresmo, pentru Eurosport.

La cine au ajuns wild-card-urile

Din cele opt wild-card-uri puse ”la bătaie” pentru tabloul principal, șase au ajuns la jucătoare din Franța, (Alize Cornet, Fiona Ferro, Elsa Jacquemot, Kristina Mladenovic, Chloé Paquet, Jessika Ponchet), unul la o jucătoare din Australia (Alja Tomljanovic) și unul pentru o sportivă din SUA (Sachia Vickery).

Citește și: Cîrstea, Bogdan și Begu, meciuri facile în turul inaugural la Roland Garros. Tragere de coșmar pentru Cristian: o fostă campioană de Grand Slam

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel