EXCLUSIV  Motivul pentru care prințului Charles i s-a recomandat să nu-și ia numele de ”Charles“ când va ajunge rege / video

În perioada cât a fost prinț, actualului rege Charles al III-lea i s-a recomandat să nu-și ia numele de „Charles“ atunci când va ajunge rege.

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a explicat de ce regelui Charles al III-lea i s-a recomandat să nu-și aleagă acest nume în momentul în care va urca pe tron:

„E interesant că a avut curajul, deși toți din familie i-au spus ca, atunci când va ajunge rege, să nu-și ia numele de Charles, să aleagă acest nume, chiar dacă el are mai multe prenume. S-a considerat că, având în vedere că Regele Charles I a fost decapitat de către revoluționarii lui Oliver Cromwell, acest nume poartă nenoroc, nu este de bun augur.

Ei, uite că Charles al III-lea nu a avut nici cea mai mică problemă și și-a ales acest nume“, a spus, la DC News, la emisiunea Geostrategica, H. D. Hartmann, analist de politică externă.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Regele Charles al III-lea sau Carol al III-lea. Cum e corect? Mircea Dumitru (Academia Română): Ei nu îi spuneau Michael I regelui nostru

Istoricul Filip Iorga a conturat profilul Regelui Charles: E diferit, nu poate fi urât nici de progresiști

Istoricul Filip Iorga a conturat profilul noului Rege al Marii Britanii, scoțând în evidență că, deși monarhul este un aristocrat, nu poate fi urât de către politicienii și electoratul de stânga, întrucât a luptat alături de ei în mai multe cauze, precum lupta împotriva schimbărilor climatice și protejarea patrimoniului.

„Charles, fiind altă generație, ar putea să discute despre traumele suferite de indigeni, în încercarea de a-și atrage mai mulți simpatizanți republicani, spre deosebire de Regina Elisabeta a II-a, care s-a născut într-un imperiu și chiar primele ei declarații și primii ei pași ca monarh au primit influența acestor tradiții, acestei moșteniri imperiale. Cu toate acestea, moștenirea imperială a Marii Britanii s-a evaporat, Commonwealth-ul este o structură foarte democratică și modernă, care nu mai are legătură cu trecutul.

Aici, eu aș adăuga un bemol. Știu că acum este foarte la modă să fim anti-colonialiști, să condamnăm toate greșelile trecutului, însă poate că ar trebui să analizăm cu mai multă atenție cum arată diverse regiuni din lume - fără să fiu un partizan al colonialismului, dar trebuie să analizăm lucrurile în mod echilibrat - care au fost decolonizate neinteligent, pripit și fără intenție pentru interesele și soarta popoarelor respective. Acestea au căzut pe mâna unor politicieni meschini, corupți, violenți, brutali. Am văzut ce s-a întâmplat, în ultimele decenii, în multe regiuni ale Africii. Sigur că și puterile coloniale au, la rândul lor, o responsabilitate, dar și felul în care unele decolonizări s-au produs, mai ales cu sprijin sovietic sau prin mișcări comuniste, nu a dat chiar niște rezultate lăudabile.

Nu toată moștenirea britanică sau franceză, spaniolă sau portugheză ar trebui condamnată din oficiu. Trebuie să privim lucrurile acestea cu mai mult echilibru. Iar Charles, da, fiind o altă generație, probabil că va putea să vorbească mai deschis despre traumele celor care au fost colonizați și chiar, de ce nu, chiar să își ceară scuze pentru excesele coroanei din unele regiuni (...)”, a precizat istoricul Filip Iorga, pentru redacția DC News (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel