Motivul pentru care o elevă din Capitală a fost obligată să dea BAC-ul desculţă. Alți zeci de elevi s-au trezit cu lucrările anulate. "Fără nicio explicație"

Motivul pentru care o elevă din Capitală a fost obligată să dea examenul de Bacalaureat desculţă / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Motivul pentru care o elevă din Capitală a fost obligată să dea examenul de Bacalaureat desculţă / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Află în articol motivul pentru care o elevă din Capitală a fost obligată să dea examenul de Bacalaureat desculţă.

Este din nou scandal la Colegiul "Gheorghe Şincai" din Bucureşti, după ce o elevă a fost obligată să dea examenul de Bacalaureat desculță, transmite Antena 3 CNN. Se pare că fata era încălțată cu o pereche de adidași care erau inscripţionaţi în limba engleză și i s-a cerut să-i dea jos.

Totuși, aceasta este doar una dintre neregulile observate la acest liceu. Zeci de lucrări la Bacalaureat 2023 au fost anulate din cauza unui cuvânt. Mai exact, mai mulți elevi s-au trezit cu lucrările anulate după o oră și jumătate, timp în care reușiseră deja să rezolve o parte dintre cerințe.

Care ar fi fost motivul invocat de cei din comisie

"Pe la o oră și jumătate, directorul comisiei a intrat în sălile de evaluare, și la mine în sală, au fost mai multe colege de-ale mele. Când a trecut printre bănci – anulat, anulat, anulat fără nicio explicație. În urma insistențelor li s-a spus că acestea au început rezolvarea de pe prima pagină a foii de rezolvare și asta nu era conform instructajului. Chestia asta nu ni s-a spus la începutul Bac-ului, că cică așa ar fi fost pe modelul de examen", a spus un elev.

Cauza ar fi fost banală, susțin două profesoare: un cuvânt scris puțin mai jos decât ar fi trebuit. Elevii ale căror lucrări au fost anulate nu au primit timp suplimentar ca să le refacă.

"La mine, spre exemplu, cuvântul de a fost scris pe primul rând și trebuia scris pe al doilea, și se consideră semn și e obligatoriu anulat. Ni s-au luat foile, după o oră și jumătate în clasa mea. A trebuit să transcriu tot subiectul 3 și să fac de la 0 subiectele 1 și 2. De ce? Nu aș putea să spun. Asta m-a costat pe mine nota la BAC, implicit media și implicit intrarea la anumite facultăți", a spus una dintre elevele care s-a trezit cu lucrarea anulată.

Ministerul Educației a confirmat incidentul și a transmis că va investiga cazul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel