Motivul pentru care mingile de tenis sunt galbene sau verzi

Alexandru Ichim / 10 sep 2019 / 05:00 Salveaza PDF Comentarii
Tenis
Descriere foto: Tenis

Mingile de tenis sunt galbene sau verzi? Subiectul a dezvoltat dezbateri serioase în social-media. 

Una dintre cele mai frenetice dezbateri pe internet din 2018 s-a centrat pe culoarea distinctivă a mingii de tenis, susțin jurnaliștii de la CNN. Este de fapt galbenă, sau este verde? Problema în cauză provine dintr-o sursă improbabilă: David Attenborough, legendarul britanic cunoscut internațional pentru serialul său „Planeta Pământ", a jucat un rol esențial în modul în care vedem mingea de tenis astăzi.

Tenisul modern s-a născut din jocul englezesc al tenisului de gazon, care a fost inventat în anii 1870. Tenisul de gazon a fost o adaptare în aer liber a jocului de rachete.

După multe iterații, inclusiv bile din plută, lână și chiar păr uman, mingea de tenis a găsit ceea ce era atunci forma sa ideală: o minge formată dintr-un miez de cauciuc înglobat în topitură albă sau neagră. Timp de aproape un secol, mingile de tenis erau albe sau negre. Abia în 1972, mingile de tenis au căpătat nuanța strălucitoare de neon. 

Studiul făcut de Federația Internațională de Tenis

 

Federația Internațională de Tenis (ITF) a întreprins un studiu din care s-a constatat că mingile de tenis galbene sunt mai ușor de văzut de către spectatori și telespectatori. 

Culoarea inconfundabilă a mingii de tenis este numită oficial „galben optic" de către ITF. Dar o căutare Google pentru „culoare galbenă optică" duce la enciclopedia online de culori ColorHexa. Acolo, nuanța este listată drept # ccff00 și marcată drept „galben fluorescent sau var electric".

Această linie ușoară și încețoșată între nuanțe analogice a dus la marea dezbatere pe internet: mingile de tenis sunt galbene sau sunt verzi?

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26