Motivul din spatele deciziei Papei Francisc de a începe canonizarea ''influencerului lui Dumnezeu'', Carlo Acutis

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Papa Francisc a recunoscut un al doilea miracol atribuit lui Carlo Acutis, un adolescent italian care și-a dedicat scurta viață în a propaga credința catolică. Hotărârea suveranului pontif deschide calea ca Acutis să devină primul sfânt al generației milenialilor, transmite Reuters.

Carlo Acutis, care a murit de leucemie în anul 2006 la vârsta de 15 ani, era supranumit informal influencerul lui Dumnezeu. Acutis s-a născut la Londra, a crescut apoi la Milano. Aici s-a ocupat de pagina de internet a parohiei sale și, ulterior, pagina unei academii cu sediul la Vatican.

Papa Francisc a luat această hotărâre în cadrul unei întâlniri cu şeful departamentului pentru canonizare de la Vatican, cardinalul Marcello Semeraro, conform unui comunicat.

Carlo Acutis a fost beatificat în anul 2020 după ce i-a fost atribuit un prim miracol. Mai mult, atribuirea unui al doilea miracol înseamnă faptul că acum poate fi recunoscut ca sfânt, dar Vaticanul nu a precizat când se va întâmpla acest lucru.

Conform Bisericii Romano Catolice, doar Dumnezeu face miracole, însă sfinţii despre care se crede că sunt alături de Dumnezeu în ceruri intervin în numele oamenilor care se roagă la ei. De exemplu, un miracol este vindecarea inexplicabilă medical a unui om.

Datorită importantului său rol în evanghelizarea prin internet, Carlo Acutis a fost numit patronul ediţiei din 2023 a Zilei Mondiale a Tineretului din Lisabona, au zis organizatorii evenimentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel