Motive pentru care ar trebui să practici Pilates

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @yanalya
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @yanalya

Pilates poate ajuta la creșterea rezistenței musculare, la îmbunătățirea posturii și la prevenirea accidentărilor, printre alte beneficii. Practicarea acestei forme de exercițiu, în mod constant, îmbunătățește calitatea vieții prin efectul său pozitiv asupra depresiei și durerii, reducând în special durerile de spate.

Ce este Pilates? 

Pilates este o metodă de exerciții pentru întregul corp, proiectată pentru a îmbunătăți activitățile zilnice și calitatea vieții. Exercițiile coordonează mișcarea și respirația împreună pentru a lucra mușchii mai mici ai corpului, la fel de mult ca și mușchii principali.

Pilates aliniază întreaga structură a corpului și susține articulațiile. Ceea ce pare simplu poate fi surprinzător de provocator și incredibil de eficient atunci când este făcut corect. Te ajută să te miști și să respiri prin activitățile tale zilnice cu mai multă libertate și putere, și mai puțină durere.

Beneficii

Crește rezistența nucleului

Pilates este cunoscut pentru accentul pus pe nucleu - centrul corpului din care izvorăște toată mișcarea. Nucleul cuprinde toți mușchii din jurul trunchiului care, atunci când sunt întăriți și pliabili, susțin și stabilizează corpul.

Pilates îmbunătățește puterea și funcția nucleului. Puterea nucleului este un factor cheie în reducerea durerilor de spate și șold, scăderea disfuncției pelvine și este zona din care provine mișcarea explozivă, de aceea i se spune "centrala".

Îmbunătățește postura

Pilates se concentrează pe alinierea întregului corp, pe intervalul ideal de mișcare la articulații și pe un echilibru între toți mușchii. Îmbunătățește postura întărind mușchii.

Reduce durerile de spate

Pilates vizează mușchii abdominali profunzi și podeaua pelviană. Acești mușchi funcționează ca o brățară pentru a ridica și susține organele și pentru a proteja și stabiliza spatele.

Previne accidentările

Pilates echilibrează mușchii corpului astfel încât aceștia să nu fie nici slabi, nici strânși și rigizi. Mușchii prea slabi sau prea rigizi pot face corpul mai susceptibil la accidentări. Pilates se concentrează pe dezvoltarea unei forțe dinamice, ceea ce înseamnă că ești mai capabil să susții și să stabilizezi articulațiile în timp ce te miști. Cercetările au sugerat că Pilates este o metodă eficientă pentru reducerea riscului de accidentare în sport.

2. Sursa foto... (group-young-people-child-pose-close-up_06647200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @yanalya

Crește energia

Concentrându-se pe respirație, Pilates îmbunătățește capacitatea cardiorespiratorie. Acest lucru stimulează hormonii, fluxul de oxigen și circulația sanguină. Pilates realizează toate acestea și, datorită impactului redus, rar te face să te simți obosit. În schimb, îți dă un impuls de energie.

Reduce stresul

Concentrarea și respirația specifică exercițiilor pot regla sistemul nervos. Acest lucru, la rândul său, te poate scoate din modul luptă-sau-fugi, scade cortizolul și reduce stresul.

Reduce durerile menstruale

 Dacă ești o persoană care a experimentat dismenoree, știi cât de dureroasă poate fi. Cercetările au sugerat că Pilates poate ajuta la reducerea durerilor menstruale.

Stimulează imunitatea

Cercetările arată că Pilates-ul ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar, în special la adulții mai în vârstă. Deși s-au făcut multe cercetări asupra adulților mai în vârstă, aceste constatări sugerează că toate vârstele ar putea beneficia de stimularea imunității prin Pilates, în principal datorită circulației îmbunătățite.

Odată cu îmbunătățirea circulației vine și o îmbunătățire a funcționării sistemului imunitar. Un sistem imunitar bun este rezultatul unui flux adecvat de sânge și limfă - ambele fiind stimulate de Pilates.

Îmbunătățește echilibrul

Echilibrul este important la orice vârstă și necesar pentru activitățile zilnice care implică coordonare, cum ar fi mersul, sau pentru orice fel de mișcare, cum ar fi întinderea și întoarcerea. Pilates îmbunătățește echilibrul și mersul prin întărirea nucleului și nu numai, potrivit Healthline.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel