Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

MOTIVAREA: De Ce a pierdut Mircea Badea procesul cu Horia Georgescu

DCNews Team / 24 ian 2014 / 15:48
Mircea Badea antena3.ro
Mircea Badea antena3.ro

Jurnalistul Mircea Badea a pierdut, în primă instanță, procesul cu președintele ANI, Horia Georgescu. Jurnalistul Antena 3 a fost dat în judecată pentru că l-a calificat pe Horia Georgescu, printre altele, drept "slugă băsistă jegoasă" și "ooo, anist". 

În motivarea instanței se arată că apărarea lui Mircea Badea s-a bazat pe libertatea de exprimare, o serie de hotărâri CEDO și pe tonul satiric și ironic folosit în emisiunea "În gura presei". Instanța a hotărât că "libertatea de exprimare nu este absolută, exercițiul său putând fi restrâns în măsura în care limitarea este prevăzută de lege, urmărește un scop legitim și este necesară într-o societate democratică. Libertatea de exprimare nu poate leza valori ocrotite de lege, cum ar fi demnitatea, onoarea, dreptul la imagine", scrie HotNews.

Instanța a mai apreciat că afirmații precum: "sluga băsistă jegoasă", "sluga aia băsistă spălată (...) la băs", "ooo, anistule", "ochelărică", "deci din cauza mea arată așa? Prietene dacă te șifonez eu, te îmbunătățesc", "știți cu cine mi se pare că seamănă ăsta? (...) alea de le crește grâu în cap", "o gulie știți cum arată", "da' ce copilărie o fi avut ăsta, săracu", "pe ochelărică, să zică băi ochelărică… trăiască mă ochelarii tăi, ăia meseriași și fața ta aia amuzantă", "giumbix ăsta, pe ochelărică", "ochelărică de la ANI", "ochelărică, îl știți pe ochelărică" nu pot fi acceptate în contextul unei dezbateri vizând subiectele de interes public abordate de pârât și referitoare la reclamant, spunând că sunt injurioase ori atunci când nu au o bază factuală suficientă.

Instanța reține că Mircea Badea a adus grave atingeri deminității lui Horia Georgescu. Președintele ANI a cerut 40.000 de euro daune morale, însă instanța a stabilit daune de 5.000 de euro.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25