Motivarea CAB: De ce a fost condamnată Mariana Rarinca

Mariana Rarinca a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru că a recunoscut că "a procedat în mod greşit" atunci când i-a cerut bani preşedintei ICCJ, Livia Stanciu, se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 11 septembrie, să o condamne definitiv pe Mariana Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru şantajarea şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii au respins atât apelul declarat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cât şi pe cel al Marianei Rarinca, şi a menţinut decizia dată de Tribunalul Bucureşti în primă instanţă.

Magistrații Anamaria Trancă şi George Matei menţionează în motivarea deciziei că, în cazul Marianei Rarinca, nu se impune aplicarea unei pedepse cu executare în regim de detenţie, având în vedere vârsta înaintată a inculpatei, dar şi faptul că aceasta a fost cercetată în cauză şase luni în stare de arest preventiv.

"Nu în ultimul rând, curtea va reţine că inculpata şi-a dat seama că a procedat în mod greşit faţă de persoana vătămată, aşa cum a arătat în mod expres prin ultimul cuvânt, astfel încât, prin conştientizarea şi asumarea conduitei greşite de către inculpată, instanţa de apel apreciază că este suficientă aplicarea dispoziţiilor art. 91 Cod penal. În cazul în care nu ar fi recunoscut în nicio modalitate că ar fi avut un comportament greşit faţă de persoana vătămată, atunci s-ar fi pus, bineînţeles, problema unei condamnări cu executare", se mai arată în motivarea citată de Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel