MOTIVARE Klaus Iohannis. De ce a pierdut președintele casa din Sibiu

Curtea de Apel Pitești a publicat, vineri, motivarea deciziei prin care soții Iohannis au pierdut calitatea de proprietari ai casei din centrul Sibiului. 

În motivarea publicată vineri sunt prezentate toate cele opt motive de contestaţie invocate de avocatul familiei Iohannis, instanţa apreciind, în urma analizării lor, că nu sunt întrunite condiţiile pentru a putea fi admisă contestaţia în anulare.

"Prin prezenta contestaţie în anulare, contestatorii au înţeles să atace decizia pronunţată în cadrul recursului, motivat de faptul că au existat mai multe erori materiale ale instanţei de recurs în soluţionarea acestei din urmă căi de atac, precum şi pentru că instanţa nu s-a pronunţat asupra tuturor motivelor de recurs. (...) Nu pot fi reţinute susţinerile contestatorilor legate de admisibilitatea contestaţiei în anulare şi de extinderea interpretării noţiunii de 'greşeală materială' din perspectiva dispoziţiilor art. 6 din CEDO, jurisprudenţa instanţei europene fiind în sens contrar, respectiv al păstrării securităţii raporturilor juridice şi sancţionării anulării hotărârilor definitive şi irevocabile, pentru unicul motiv că ar exista un punct de vedere diferit asupra aprecierii faptelor de cel al instanţelor precedente, fără niciun element de dovadă suplimentară care să poată justifica această diferenţă de apreciere", se arată în motivare, potrivit Antena 3.

Judecătorii au mai arătat că, în cazul căii de atac extraordinare a contestaţiei în anulare, nu se reia judecata asupra raţionamentului instanţei de recurs.

"Contestaţia în anulare este o cale de atac prin intermediul căreia se pot 'repara' numai greşeli de fapt, involuntare", se precizează în motivare.

Curtea de Apel Piteşti a respins, pe 22 februarie, contestaţia în anulare formulată de familia preşedintelui Klaus Iohannis în procesul privind casa din Sibiu pierdută în instanţă.

"Ia act de renunţarea la cererea de intervenţie. Respinge contestaţia în anulare. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta şi 1.700 lei către intimaţii Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluţa Ancuţa", se arată în încheierea de şedinţă publicată pe portalul instanţelor de judecată din Argeş.

Conform aceleiaşi surse, hotărârea Curţii de Apel Piteşti este irevocabilă.

Judecarea contestaţiei în anulare s-a încheiat pe 15 februarie, instanţa amânând atunci pronunţarea cu o săptămână.

Contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanţei din noiembrie 2015, prin care cei doi soţi au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a admis atunci o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la o altă curte de apel din ţară, decizia fiind definitivă.

 Motivarea Curții de Apel Pitești are 18 pagini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel