Motivare în dosarul ”Referendumul”. Liiviu Dragnea, prima reacție

liviu dragnea deceee
liviu dragnea deceee

Liderul PSD, Liviu Dragnea, referindu-se miercuri la motivarea sentinței din dosarul Referendumului, a declarat că i se pare ciudat faptul că ea a apărut la scurt timp după ce a depus o contestație la tribunal în acest sens. 

Chestionat de jurnaliști prezenți la Parlament în legătură cu motivarea în Dosarul Referendumului, Liviu Dragnea a replicat: ”Am văzut doar știrea. Am vorbit cu doamna avocat. Mâine o să ia de la arhiva ÎCCJ această motivarea. Ce este ciudat este că după ce am depus contestația la tribunal a apărut și această motivare. Contestația noastră merge mai departe. Remarc că dacă nu făceam acea contestație, nu apărea imediat această motivare. O să vedem și noi cine a semnat motivarea, dacă cei care au semnat aveau dreptul legal să semneze", a precizat Liviu Dragnea.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității miercuri motivarea deciziei din 22 aprilie 2016 prin care Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de un complet condus de Livia Stanciu la doi ani închisoare cu suspendare, în legătură cu organizarea și desfășurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Citește și: Minuta ședinței de condamnare a lui Liviu Dragnea

"Astfel, având în vedere că apelantul intimat inculpat era coordonatorul la nivel național al campaniei electorale din partea PSD, dar și secretar general al acestui partid și președinte al Uniunii Consiliilor Județene din România, funcții publice care impuneau un comportament ireproșabil, în spiritul respectului datorat normelor legale și morale, împrejurarea că acesta a ales, în două situații distincte, să își folosească abuziv autoritatea și influența de care se bucura în cadrul partidului pentru a denatura rezultatul scrutinului electoral prin recurgerea la mijloace nelegale a fost de natură a crea prejudicii serioase noțiunii de exercitare liberă a dreptului de vot în cadrul unei societăți democratice, ceea ce a pus sub semnul întrebării corectitudinea întregului proces electoral. De asemenea, acțiunile apelantului intimat inculpat au determinat o stare de neîncredere a opiniei publice cu privire la modul de desfășurare a procesului electoral și la modul de acțiune al reprezentanților clasei politice cu ocazia organizării referendumului și al scrutinelor, în general", se arată în motivare, potrivit Agerpres.

Judecătorii mai spun că, fără a nega circumstanțele personale ale lui Dragnea, cum ar fi lipsa antecedentelor penale și poziția sa în societate, aceste circumstanțe "sunt puse în umbră de atitudinea de negare, în ciuda evidențelor, a activităților sale infracționale".

În consecință, magistrații din Completul de 5 au apreciat că, în vederea asigurării respectării legilor țării cu ocazia campaniilor electorale, vor majora pedeapsa aplicată lui Dragnea de la un an închisoare cu suspendare, cât primise la instanța de fond în mai 2015, la doi ani închisoare cu suspendare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel