EXCLUSIV  Motivare CCR pe conflictul Parlament - Preşedinte. Zegrean: Aceasta nu spune nimic nou, doar susţine decizia. Poate să treacă la numirea unui premier

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS în cât timp poate motiva CCR decizia prin care a stabilit că între Parlament şi preşedinte există un conflict juridic de natură constituţională, dar şi ce se poate întâmpla în continuare. 

"După lege, CCR are la dispoziţie 30 de zile în care trebuie să motiveze decizia. Dar termenul ăsta nu a fost niciodată respectat ad-literam. Adică a fost şi depăşit, s-a dat motivarea şi mai devreme. Acum, dacă preşedintele şi partidele ar vrea să facă treabă nu ar trebui să aştepte motivarea. Pentru că aceasta nu spune nimic nou, doar susţine decizia. Nu ştiu de ce o aşteaptă. Dacă ar vrea să guverneze ţara, ar putea să nu o aştepte şi să treacă la numirea unui premier. 

Preşedintele poate retrage nominalizarea, dar există şi opţiunea ca premierul desemnat să îşi depună mandatul. Deşi el nu are o hârtie scrisă că este prim-ministru, aşa că exprimarea nu e chiar cea mai bună. 

Este foarte bine că CCR nu i-a interzis preşedintelui să îl nominalizeze pe Ludovic Orban, pentru că nici nu avea cum să facă asta. De principiu, îl poate nominaliza tot pe el, cu condiţia să vrea să facă un Guvern, nu să nu îl facă", a declarat Augustin Zegrean în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Valer Dorneanu, primele clarificări după decizia CCR. Ce poate face şi ce nu poate face preşedintele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel