Motiv emoționant pentru care George W. Bush i-a pictat pe Putin și Dalai Lama

Preşedintele rus Vladimir Putin, fostul premier britanic Tony Blair, Dalai Lama sau fostul președinte al Franței Jacques Chirac sunt doar câțiva dintre liderii mondiali pictați de cel de-al 43-lea președinte al Statele Unite, George W. Bush.

Cele 24 de portrete ale liderilor politici mondiali, precum și alte tablouri semnate Georgw W. Bush, pot fi admirate în cadrul primei expoziții de pictură a fostului președinte al SUA: "Arta lidership-ului: diplomaţia personală a unui preşedinte" (5 aprilie - 3 iunie), deschisă în Biblioteca sa prezidenţială din Dallas (Texas).

În interviul acordat fiicei sale Jenna Bush Hager, jurnalist la NBC, care a fost difuzat vineri în emisiunea Today, George W. Bush a precizat că a realizat cele 24 de portrete ale liderilor mondiali în spirit de "prietenie", dar și faptul că niciunul dintre modele nu a văzut tabloul pictat, relatează Le Figaro.

"Sper că vor înţelege spiritul în care au fost pictate tablourile, cel de prietenie", a declarat Bush, adăugând că îşi "admiră modelele ca lideri".

George W. Bush a ținut să spună câteva cuvinte și despre cei care i-au fost modele: „Vladimir este un om care, în multe sensuri, vede în Statele Unite un duşman. Cu toate că nu a spus acest lucru, am simţit acest lucru. Viziunea lui despre lume este că fie Statele Unite câştigă şi Rusia pierde, fie invers", iar despre  fostul premier britanic Tony Blair, pe care a declarat că l-a pictat cu plăcere, a afirmat: „Sper să-i placă. Mie îmi place. Îmi place pentru că arată un om plin de compasiune, o persoană puternică şi un prieten de încredere".

Pe de altă parte, soția sa, Laura Bush, a recunoscut că soțul său a pictat-o și pe ea, dar crede că portretul său trebuie îmbunătățit: "Da, mai are de lucrat la asta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel