Moţiunea "SOS sectorul energetic":Toma Petcu: Textul moţiunii simple este penibil şi calomnios

Deputatul ALDE Toma Petcu a declarat luni că textul moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Anton Anton, este "penibil şi calomnios".

"Rar mi-a fost dat să citesc un text de moţiune mai penibil şi mai calomnios şi fără de argumente precum cel al dumneavoastră", a spus el, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple intitulate "SOS sectorul energetic - PSD şi ALDE duc România în beznă", iniţiată de PNL.

El a susţinut că toate consiliile de administraţie din Ministerul Energiei sunt selectate în baza guvernanţei corporatiste.

Deputatul ALDE a subliniat că Electrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz au cele mai bune rezultate financiare de la înfiinţare.

"Domnul Cioloş a lăsat într-un colaps total Compania Naţională a Uraniului - pierderile s-au diminuat de la an la an de când a fost preluat Ministerul Energiei de către ALDE - Compania Naţională a Huilei, de asemenea, toate aceste pierderi am reuşit să le diminuăm şi să menţinem activitatea şi să nu închidem acele mine pe care viitorii dumneavoastră parteneri de guvernare au stabilit să le închidă. Complexul Energetic Oltenia, pe lângă faptul că a reuşit să îşi diminueze pierderile, a avut şi un an foarte bun, 2017, când a reuşit să închidă cu un profit financiar foarte important", le-a transmis Toma Petcu liberalilor.

Petcu a mai susţinut că Guvernul actual este singurul Executiv care a descentralizat concesiunea pentru reţelele de gaze, precizând că normale de aplicare au fost date cu mult timp înainte de dezbaterea acestei moţiuni simple.

"Am reuşit ca extracţiile din Marea Neagră să fie profitabile şi pentru români, şi pentru statul român, şi pentru companii", a arătat deputatul ALDE.

Plenul Camerei Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă, iniţiată de PNL, "SOS sectorul energetic - PSD şi ALDE duc România în beznă". Votul pe moţiune va fi dat marţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel