EXCLUSIV  Moțiunea de cenzură a PSD, fără pasul doi. Liviu Dragnea lansează scenariul ”pionilor” lui Iohannis: Duce la îndeplinire un plan

foto dcnews.ro/ Bogdan Chirieac - Liviu Dragnea - Mugur Ciuvică
foto dcnews.ro/ Bogdan Chirieac - Liviu Dragnea - Mugur Ciuvică

Liviu Dragnea a lansat o serie de critici față de moțiunea de cenzură inițiată de PSD, în contextul în care nu există pasul doi. El a făcut mai multe afirmații-cheie pe marginea subiectului, lansând și un scenariu ce-l are în centru chiar pe președintele Klaus Iohannis. 

”Ai dat jos un Guvern? În regulă, du-te și asumă-ți guvernarea! Urmează o perioadă de iarnă foarte grea pentru România, în contextul modului dezastruos în care această Putere, în frunte cu Iohannis, a gestionat pandemia, dar și în contextul a ceea ce se întâmplă economic și social.” este de părere Liviu Dragnea, care a afirmat, în emisiunea ”Miercurea Neagră”, de la DCNews și DCNewsTV, că plafonarea prețului la energie trebuia păstrată așa cum el a lăsat-o în OUG 114. 

”Costuri imense pentru populație”

El s-a declarat convins că ”orice guvern de tehnocrați, de specialiști sau de orice altă natură, care nu are o susținere politică, nu poate face ca România să treacă peste această iarnă, fără costuri imense pentru populație”. În același timp, fostul lider al PSD a punctat că ”m-a deranjat foarte mult că niciunul dintre actorii politici care au dărâmat Guvernul ieri nu au o viziune foarte clară sau un interes foarte vizibil cu privire la ce se întâmplă în România”. 

”Pentru ce?”

Liviu Dragnea precizează și că nu înțelege în baza cărei logici este dat jos un Guvern PNL - USR- UDMR și minorități, în contextul în care PSD-ul lasă se formeze un guvern format din aceleași formațiuni politice, asta dacă nu merge la consultări, la Cotroceni, cu propria formulă de Guvern, susținută de o alianță care să formeze majoritatea parlamentară. ”Pentru ce am făcut tot? Că-n loc de Cîțu vine Mîțu schimbă cu ceva politica lor economică sau socială sau modul în care gestionează pandemia de COVID?” a întrebat Liviu Dragnea. 

Mutarea PSD, AUR, USR PLUS, plan al președintelui Iohanis? 

Fostul lider social-democrat nu a putut răspunde cu cine ar putea face alianță PSD pentru a forma guvernul, dar afirmă că mutarea PSD de a da jos Guvernul a fost una ”iresponsabilă pentru că nu are calea de urmat”. ”După orice moțiune de cenzură, când dai jos un guvern, îți asumi guvernarea” a spus Liviu Dragnea. El a lansat și scenariul ca PSD, USR PLUS și AUR să fi fost niște pioni ai președintelui Klaus Iohannis, ”care o să ducă la îndeplinire un plan pe care o să-l vedem”. 

VIDEO: Vezi întreaga discuție purtată de Liviu Dragnea cu Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică: 

PSD a fost partidul care a inițiat moțiunea de cenzură care a ajuns prima la vot în Parlament, fiind votată și de USR PLUS și AUR. După ce Guvernul Cîțu a picat, lideri ai PNL, apropiați președintelui PNL și premierului demis, Florin Cîțu, exclud varianta unei alianțe cu USR PLUS. Pe de altă parte, USR nu mai vrea un nou Guvern Cîțu, dar este pregătit să revină la masa negocierilor cu PNL și UDMR, fără liderul ales al PNL. PSD vine și propune, în schimb, un guvern de specialiști, unul care să aibă o largă susținere. 

Vezi și: Ciolacu anunță anticipate și un Guvern format din ”cei mai buni SPECIALIȘTI”: Stăm pe o bombă socială

Liviu Dragnea a anunțat, în prima apariție publică după ieșirea din închisoare, că nu-și face un nou partid, dar susține unul deja format, cu sprijinul lui Codrin Ștefănescu. 

Vezi și: EXCLUSIV  Alianţa pentru Patrie, val mare de înscrieri. Dragnea, despre atacul care a urmat: Au fost furate 6.000 de nume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel