Moțiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu a fost respinsă. Marcel Ciolacu s-a abținut de la vot

Sursă foto: Facebook Virgil Popescu
Sursă foto: Facebook Virgil Popescu

Moțiunea simplă împotriva ministrului Virgil Popescu a fost votată astăzi, 7 septembrie 2022.

UPDATE 2: Marcel Ciolacu s-a abținut de la vot la moțiunea simplă împotriva ministrului liberal al Energiei, Virgil Popescu. 

UPDATE: Moțiunea a fost respinsă.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. S-au înregistrat 85 voturi 'pentru', 191 'contra' şi o abţinere Dezbaterile asupra moţiunii intitulate 'România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu' au avut loc în şedinţa de marţi.

Știrea ințială:

Știrea se actualizează cu detalii referitoare la moțiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Ce a declarat Virgil Popescu în Parlament?

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă a USR este pregătită ca "un ghiveci românesc cu legume", condimentat cu "minciuni", "exagerări" şi o "aromă inconfundabilă de panică", transmite Agerpres.

"Despre moţiune pot să vă spun că a fost făcută exact cum pregăteşti un ghiveci românesc cu legume, câte ceva pentru fiecare, câteva mesaje, (...) totul condimentat cu minciuni, exagerări şi o aromă inconfundabilă de panică. Nu ştiu cine anume a redactat acest document numit moţiune, dar pot să vă spun că este un om de un cinism ieşit din comun. Să minţi în faţa Parlamentului şi în faţa românilor despre vieţi pierdute la Complexul energetic Oltenia este dezonorant şi descalificant", a afirmat Popescu, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de USR.

USR: Virgil Popescu este emblema acestui guvern eşuat

Camera Deputaţilor a început, marţi, moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Moţiunea simplă este intitulată "România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu". Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Daniel Suciu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 191 deputaţi din cei 330.

În moţiune, USR susţine că orice zi în plus în care Virgil Popescu este ministru înseamnă "încă o oră de frig pe care românii o vor îndura la iarnă".

"Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei - chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă", se menţionează în document.

Moţiunea a fost depusă în 1 septembrie de USR, fiind susţinută şi de deputaţii independenţi aparţinând Dreptei. Liderul AUR, deputatul George Simion, a precizat atunci că şi partidul pe care îl conduce susţine acest demers.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel