Moţiune Justiţie. Ioan Cupşa, despre Tudorel Toader: Este repetent la logică

Rodica Mitu / 13 sep 2017 / 14:04 Salveaza PDF Comentarii

Tudorel Toader s-a dovedit un abil avocat al cauzei dezonorante PSD - ALDE, a spus, miercuri, 13 septembrie, deputatul PNL Ioan Cupşa, după ce moţiunea simplă pe Justiţie a fost respinsă.

"Ministrul Tudorel Toader s-a dovedit un abil avocat al propriei cauze şi a cauzei dezonorante PSD - ALDE. Însă îl deplângem ca ministru al Justiţiei pentru că în 60 de minute de aparent doctă susţinere n-a avut vreme mai mult de 5 minute să se raporteze la criticile serioase, consistente din moţiunea simplă pe Justiţie.

Nu s-a pronunţat consistent nici în ceea ce priveşte numirea procurorilor de rang înalt, aşa cum a evitat şi argumentat greşit în ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară. Logica juridică în mod fundamental este o logică aristotelică. Logica juridică îi impunea dlui ministru al Justiţiei, un doct jurist al acestei ţări, să ne răspundă în ceea ce priveşte critica privitoare la încălcarea unui principiu general - principiul echilibrului şi separaţiei puterilor în stat. Nu ne-a răspuns dl ministru", a spus Cupşa, în plenul Camerei Deputaţilor.

"Este repetent la logică dl ministru al Justiţiei. Un ministru al Justiţiei, indiferent dacă se crede tehnocrat, este în mod esenţial reprezentantul puterii executive, este susţinut şi controlat, răspunde ca atare având în spate un partid politic", a arătat deputatul PNL.

Moţiunea simplă pe Justiţie 'PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa...', iniţiată de grupurile parlamentare ale PNL şi USR, a fost respinsă, miercuri, de Camera Deputaţilor.  

[citeste si]

 

VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +5    Negative: -8

TOP STIRI CELE MAI...


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.de.2