Moţiune de cenzură. Popescu (PNL) către USR: Se pare că nu vom muri cu voi de gât la guvernare pentru că fugiţi

Moţiune de cenzură. Popescu (PNL) către USR: Se pare că nu vom muri cu voi de gât la guvernare pentru că fugiţi   /   Sursă foto: Facebook Pavel Popescu
Moţiune de cenzură. Popescu (PNL) către USR: Se pare că nu vom muri cu voi de gât la guvernare pentru că fugiţi / Sursă foto: Facebook Pavel Popescu

Deputatul Pavel Popescu (PNL) i-a criticat pe parlamentarii USR pentru susținerea moțiunii de cenzură.

Deputatul PNL Pavel Popescu i-a criticat, marţi, pe deputaţii şi senatorii USR pentru susţinerea moţiunii de cenzură iniţiate de Partidul Social Democrat.

"'Nu ieşim de la guvernare, o să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme pentru că este momentul ca România să fie reformată'. Unde eşti Dacian? Asta spunea proaspătul preşedinte ales al vostru. (...) Se pare că nu vom muri cu voi la guvernare de gât pentru că astăzi fugiţi. Da, voi fugiţi ca şobolanii lui Clotilde în văgăuna ipocriziei şi a lipsei de responsabilitate, dar nu plecaţi cu mâna goală, asta trebuie să ştie românii. Plecaţi cu buzunarele pline doldora din cele mai bine plătite consilii de administraţie pe care le-aţi condus, Ministerul Transporturilor, cu locuri de muncă date cu dedicaţie partenerilor de viaţă ale unora dintre voi, cu taxe colectate (...) din agenţiile subordonate miniştrilor voştri şi nu în ultimul rând cu cireaşa de pe tort: plecaţi cu o mare şi cu bogată bază de date din Ministerul Sănătăţii, făcută în plină pandemie, pe care domnii Cioloş şi Voiculescu şi societatea civilă pe care o reprezintă o vor putea folosi cu demnitate în cele patru runde de alegeri din 2024. Noi vom rămâne aici pentru că cineva trebuie să guverneze şi să scoată România la liman - Klaus Iohannis, Florin Cîţu şi PNL", a declarat Pavel Popescu, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD.

Moțiunea aduce acuzații inclusiv parlamentarilor USR



El i-a întrebat pe reprezentanţii USR cum vor vota la moţiune, în contextul în care în acest document se face referire la ministerele conduse de aceştia.

"Cum veţi vota astăzi, domnule Drulă? Sincer? Veţi sparge bila albă în bucăţi şi veţi arunca în urnă doar partea cu proiectele de infrastructură începute de colegul meu Lucian Bode? Cum veţi vota, domnule Năsui? Veţi sparge bila neagră în bucăţi şi veţi păstra partea dumneavoastră cu sabotarea Legii 5G, a Parteneriatului strategic cu SUA, a legii investiţiilor străine atunci când aţi fost ministru al Economiei şi v-aţi baricadat să nu vă linşeze oamenii în minister? Cum veţi vota, domnule Barna? Ştergeţi-vă lacrimile! Văd că suspinaţi ca Moise pe vârful Muntelui Nego în timp ce priviţi cu poftă spre cananul PNRR şi al fondurilor europene promise de domnul Ghinea. Nu o să îl vedeţi niciodată", a spus Pavel Popescu.

Gheorghe Pecingină a criticat, la rândul său, USR



Şi deputatul PNL Gheorghe Pecingină a criticat USR că susţine moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi.

"Da, domnule prim-ministru aţi pus diagnosticul corect. Astăzi asistăm la aplicarea sindromului Stockholm în politica românească, politicieni care se erijează în emanaţia luptei împotriva politicii corupte, penale, prăfuite sunt astăzi susţinători ai acţiunilor partidului emblemă al unei astfel de politici - PSD, partid ce a reuşit să scoată în stradă oameni pentru apărarea principiilor de bază ale democraţiei, progresiştii, reprezentanţii noului val politic susţin fără pic de reţinere pe cei care au stabilit în politica românească etalonul corupţiei, demagogiei şi risipei banului public, cei care au intrat în Parlamentul României pe un mesaj ce avea la bază meritocraţia, asanarea clasei politice luptă cot la cot cu susţinătorii lui Ion Iliescu, Adrian Năstase şi Liviu Dragnea, împotriva unui guvern din care au făcut parte, aceiaşi politicieni care îşi trag seva din bazinul electoral ce nu agreează PSD susţin alături de aceştia o moţiune care critică tocmai principiile clamate în faţa propriului electorat", a spus Pecingină, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

El a afirmat că este "clar pentru toată lumea că demagogia capătă noi valenţe la politicianul de tip new" prin faptul că USR va vota o moţiune de cenzură care se referă şi la miniştrii acestei formaţiuni

"Dacă în urmă cu câteva săptămâni, dragi colegi, clamaţi victoriile profesionale ale miniştrilor USR PLUS - Claudiu Năsui, Vlad Voiculescu, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea -, astăzi, alături de tovarăşii de conjunctură, înfieraţi o Românie proletară, inclusiv activitatea celor enumeraţi mai sus", a mai spus Pecingină, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel