Moțiune de cenzură împotriva guvernului, în Grecia. Rezultat vot

Guvernul condus de Kyriakos Mitsotakis a fost supus unei moțiuni de cenzură.

Guvernul condus de premierul Kyriakos Mitsotakis a rezistat duminică unei moţiuni de cenzură în parlamentul Greciei, transmite Agerpres. Opoziţia a introdus moţiunea pe motiv că executivul nu a gestionat corect criza provocată de viscol săptămâna trecută, când mii de oameni au rămas blocaţi pe o autostradă, ceea ce a indignat opinia publică.

Guvernul conservator, care dispune de o majoritate confortabilă în legislativul cu 300 de locuri, a obţinut 156 de voturi, peste pragul de 151 necesar pentru respingerea moţiunii.

Frontul atmosferic rece care instalat deasupra Greciei în 24 ianuarie a acoperit ţara cu zăpadă de la Atena până în insule. Pe şoseaua de centură a capitalei au rămas blocate timp de câteva ore circa 3000 de automobile, iar autorităţile au fost nevoite să cheme armata pentru evacuare. 

Sute de mii de peşti de crescătorie au murit din cauza frigului în Grecia

Peştii morţi, dorada şi dorada albă, au început să iasă la suprafaţă în ferma Richo din Lacul Drepano marţi dimineaţă după ce temperatura în apă a scăzut la zero grade Celsius. Distrugerea este uriaşă, se estimează că sunt în jur de 50 de tone de peşti morţi, a afirmat Ioannis Ouzounoglou, care lucrează la ferma piscicolă deţinută de stat, după ce a adunat câteva exemplare în ambarcaţiunea sa.

În ultimii ani în care am înregistrat şi măsurat temperaturile din zonă, nu m-am aşteptat niciodată să avem temperaturi atât de scăzute, a spus el, citat de Agerpres.

Peştii de la fermă nu aveau cum să ajungă în apele mai adânci ale lacului sau mării pentru a supravieţui, a explicat cercetătorul Konstantinos Perdikaris de la Departamentul de Pescuit.

Au murit din cauza şocului termic, a spus Perdikaris, care a vizitat ferma marţi.

Specia dorada, spre deosebire de alţi peşti, este sensibilă la temperaturi scăzute şi nu poate supravieţui sub 4 grade Celsius (39 de grade Fahrenheit), a spus Perdikaris. Peştii erau la o adâncime mică unde frigul pătrundea mai repede în apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel