Moțiune de cenzură Guvern Orban. Ce crede Ponta despre acest lucru

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat luni că este 'total' împotriva angajării răspunderii Guvernului pe bugetul de stat.

Acesta a precizat că o moţiune de cenzură trebuie iniţiată de PSD, adăugând că nu a avut o discuţie cu social-democraţii pe această temă, însă este deschis unui dialog.

'Sunt total împotrivă (angajării răspunderii de către Guvern - n.r.), trebuie să o iniţieze ei (PSD - n.r.), noi nu avem numărul necesar (...). Dacă va dori, vom discuta', a afirmat Ponta, răspunzând unei întrebări pe această temă.

În context, el a afirmat că PNL a ales să-şi asume răspunderea pe buget pentru că nu l-a pregătit bine şi nu vor ca lucrul acesta să se vadă în dezbateri.
'Să nu mai minţim oamenii că are PSD majoritate. Nu are, majoritatea în Parlament este a Guvernului PNL. Au trecut la vot 240 şi între timp au mai trecut nişte parlamentari. Matematic vorbind, din câte ştiu, PSD are în acest moment 196 de parlamentari, Pro România - 26. Sunt 222, restul majoritate de 235. Matematic vorbind, Guvernul are majoritate, nu cred că au o problemă de majoritate, cred că au o problemă că nu au pregătit bine bugetul şi nu vor ca lucrul acesta să se vadă în dezbateri', a susţinut Ponta.

În context, el a spus că Pro România a depus un amendament la OUG 114 legat de o problemă care afectează însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi.
'Gabriela Podaşcă ne-a atras atenţia, a văzut în modificarea de la 114, cred, era o problemă care afecta însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi şi a făcut amendament. Dacă va fi sau nu acceptat, nu ştiu. Dar o să vedeţi că o să fie o mulţime de ordonanţe care să repare, că acum cu bugetul şi cu 114 s-a tăiat cu toporul şi după aia o să se înceapă să se repare. Ideea era să tai bine de la început', a conchis Ponta, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel