Moţiune. PSD, greşelile pentru care Voiculescu trebuie să plece: sabotează vaccinarea, nu testează, nu a luat măsuri de siguranță la incendiu

PSD a depus la Parlament moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Motivele pentru care Voiculescu trebuie să plece de la minister sunt subliniate în textul moţiunii.

'Vă înaintăm moţiunea simplă intitulată: 'Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor', moţiune iniţiată de 109 deputaţi ai Partidului Social Democrat. Solicit Biroului permanent ca această solicitare să se regăsească astăzi pe ordinea de zi, să stabilim calendarul pentru dezbatere şi vot.

De asemenea, sper ca, la finalul dezbaterilor, domnul Vlad Voiculescu să demisioneze şi, dacă nu are decenţa să o facă, să fie demis de urgenţă de premierul Florin Cîţu', a afirmat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis. Biroul permanent urmează să stabilească calendarul dezbaterii moţiunii simple. 

Care sunt motivele invocate de PSD pentru care Vlad Voiculescu trebuie să plece de la Ministerul Sănătăţii:

"Nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide!

Nu a inclus medicii de familie și alte structuri sanitare, cu excepția UPU, pentru realizarea de teste rapide și raportarea cazurilor identificate în platforma unică!

Nu a stabilit procedura de testare a elevilor și profesorilor!

Nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide!

Nu a inclus medicii de familie și alte structuri sanitare, cu excepția UPU, pentru realizarea de teste rapide și raportarea cazurilor identificate în platforma unică!

Nu a stabilit procedura de testare a elevilor și profesorilor! În România, cu Voiculescu la Sănătate, nu s-a făcut nimic! Au fost irosite zile și săptămâni esențiale! Singura acțiune notabilă, făcută de ministrul Voiculescu în acest răstimp, a fost să-și schimbe poza de profil de la contul de pe Facebook. Atât a fost în stare ministrul Voiculescu, în timp ce omologii săi din Europa TESTAU MASIV pentru redeschiderea școlilor în siguranță!

Mai mult, Vlad Voiculescu a refuzat sa aibă o poziție publică referitoare la nevoia deschiderii școlilor, a pus piedici permanente acestui proces care trebuie să aducă copiilor din Romania, dincolo la accesul la educație, protejarea sănătății mintale și asigurarea dezvoltării lor armonioase ca viitori adulți. 

Vlad Voiculescu a subminat în mod constant strategia națională deja aprobată. 
Presiunile permanente asupra Institutului Național de Sănătate Publică, pentru preluarea bazei de date a Registrului Electronic Național de Vaccinare, încercările de înlăturare a coordonatorului grupului medical al Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării și de subminare a coordonatorului național, doctorul Valeriu Gheorghiță, au creat confuzie și demobilizare în rândul profesioniștilor care lucrează, de multe ori, voluntar, pentru vaccinarea rapidă a populației. 

Mai mult, de parcă ministrul și-ar dori cu orice preț eșecul campaniei de vaccinare, efortul celor implicați în derularea acesteia a fost răsplătit cu presiuni, controale și amenzi. Cazul de la Rădăuți este mai mult decât elocvent. După amendarea medicului, la solicitarea ministerului Sănătății, pentru că ar fi vaccinat ”peste rând”, s-a ajuns la aruncarea dozelor rămase de la cei care nu s-au prezentat la programare. După ministrul Voiculescu mai bine să se arunce dozele de vaccin decât să fie vaccinați profesorii, de exemplu, nu??!

Tot cu intenția de a distruge desfășurarea normală și logică a campaniei de vaccinare, a apărut, peste noapte, și decizia ca profesorii, adică cei care se pregăteau să înceapă școala în condiții de siguranță, să fie înlăturați de pe lista de priorități și înlocuiți cu alte categorii?? 

NIMIC din ceea ce îi cereați fostului ministru Tătaru să facă - URGENT!, nu a fost făcut de actualul ministrul Vlad Voiculescu! 

Da, ministerul Sănătății ar fi trebuit să se asigure că instalațiile de oxigen din spitalele COVID sunt verificate permanent, iar procedurile sunt clare și complete astfel încât să nu pună în pericol siguranța pacienților. În acest sens, există un document întocmit de specialiștii ATI care avertizau asupra pericolelor. 

Dar ministrul Voiculescu nu a urmat nici măcar propriile sfaturi date predecesorului său! Mai mult, nici măcar nu a recunoscut existența rapoartelor de control ale Inspecției Sanitare de Stat, care indicau necesitatea măsurilor urgente, care să garanteze siguranța pacienților internați. Deși rapoarte care se aflau chiar sub nasul său! Trebuiau doar citite! Problemele legate de imaginea personală și de promovarea în social-media au fost, la fel ca și în primul mandat la minister, mult mai importante decât siguranța și viața pacienților și a cadrelor medicale!
Spitalele regionale sunt necesare într-adevăr, dar nu rezolvă ACUM accesul populației la serviciile de sănătate. Serviciile de asistență medicală primară, serviciile ambulatorii de specialitate, accesul la investigații și medicamente sunt neglijate total de actualul ministru, cu toate că ele reprezintă principalele direcții de dezvoltare sustenabilă a sistemelor de sănătate din UE și ar putea îmbunătăți rapid accesul pacienților cu alte patologii decât COVID19 la asistența medicală.

Oare preocuparea ministrului Vlad Voiculescu numai față de spitalele regionale reflectă necunoașterea nevoilor și evoluției unui sistem de sănătate modern? Sau doar o cerință a sponsorilor săi, care vor să acapareze contractele publice de construire a acestor spitale? În oricare dintre variante, rezultatul este însă același: sănătatea românilor este în pericol!", se arată în textul moţiunii.

Textul moţiunii poate fi citit aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel