MOSUL. Sistem complex dezvoltat de ISIS

Gruparea Statul Islamic dezvoltă un sistem complex de producție de armament la nivel industrial în jurul orașului Mosul din nordul Irakului, folosind componente ce provin în special din Turcia.

Cercetări derulate luna trecută în zone de lângă Mosul ce au fost cucerite de trupele guvernamentale irakiene au dus la descoperirea unor indicii clare privind existența unei "ample rețele de aprovizionare operate de forțele ISIS, rețea ce se extinde peste Siria până în Turcia", indică raportul realizat de Conflict Armament Research.

Grupul a descoperit că elementele folosite provin de la distribuitori mari de pe piața turcă. "Un sistem de achiziții atât de amplu este doar o parte dintr-un complex sistem de producție de armament la nivel industrial, sistem operat de forțele grupării Statul Islamic", se arată în document. Producția se derulează în cadrul unor fabrici de armament ce corespund standardelor militare, scrie Agerpres.

Anchetatorii au atestat existența a peste 5.000 de rachete și bombe "în diverse stadii de producție" pe parcursul a șase zile din luna noiembrie, precum și existența a 500 de bombe pe care trupele irakiene "le-au recuperat de pe câmpul de luptă".

Autorii raportului au concluzionat că Statul Islamic și-a pus la punct "un sistem robust de furnizare și distribuție" bazat pe "o amplă rețea de achiziții ce operează în Turcia și pe o rută clară de furnizare din Turcia, prin Siria, către Irak".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel