Moştenitorul imperiului de producători de dulciuri Ferrero Rocher, care scoate pe piață Nutella, Kinder și Tic-Tac, mort într-un accident de ciclism

pietro-ferrero
pietro-ferrero

Pietro Ferrero, moştenitorul imperiului de producători de dulciuri Ferrero Rocher, care scoate pe piaţă şi Nutella, Kinder şi Tic-Tac, a murit într-un accident de ciclism în Africa de Sud, la vârsta de 47 de ani.

Pietro Ferrero şi fratele său, Giovanni, erau moştenitorii uneia dintre cele mai bogate familii din Italia, scrie Mediafax.

Pietro Ferrero a murit în Cape Town, căzând de pe bicicletă în timpul unei curse de antrenament, potrivit reprezentanţilor companiei pe care o conducea. Omul de afaceri era director executiv al Ferrero Group şi un pasionat de ciclism.

Bărbatul era însoţit, la momentul decesului, de tatăl său, Michele Ferrero, care a transformat compania dintr-o afacere locală într-un imperiu internaţional. Tot el a inventat, în anii '60, produsele Nutella şi Kinder.

Bunicul lui Ferrero, de asemenea numit Pietro, a fondat afacerea în 1942, furnizând dulciuri pentru magazinul condus de soţia sa, Piera, în Alba, regiune a Piedmontului.

Pentru că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ingredientele pentru dulciuri se găseau cu dificultate, Pietro a decis să exploateze ceva ce Piedmont avea din plin: alunele şi a inventat o pastă dulce făcută din acestea.

Nepotul acestuia a început să lucreze pentru filiala din Germania a companiei în 1985 şi a obţinut o diplomă în biologie, după care s-a mutat la sediul central al firmei, în Alba.

În 1992, el a preluat conducerea operaţiunilor ale diviziei europene a Ferrero Group.

Ministrul italian de externe, Franco Frattini, l-a descris pe Ferrero ca un om de afaceri "excepţional de talentat, înzestrat cu o viziune strategică şi o sensibilitate profundă", aducând beneficii economiei italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel