EXCLUSIV  Moștenirea Mariei Tănase, DISTRUSĂ. Stejărel Olaru: S-a dat ordin de la minister! VIDEO

Maria Tănase
Maria Tănase

Maria Tănase este cel mai răsunător nume din pleiada de interpreți de folclor din România, însă viața ei nu a fost foarte ușoară, după cum spune istoricul Stejărel Olaru.

Bun cunoscător al vieții și activității interpretei populare, istoricul Stejărel Olaru a povestit că Maria Tănase a fost interzisă de legionari, ba chiar s-a și ascuns pe vremea acelui regim, ea crezând că ar fi putut fi asasinată.

A fost o perioadă în care discurile ei au fost distruse. Evident că nu au fost difuzate. S-a dat ordin de la Ministerul Propagandei la Societatea de Radiodifuziune pentru a i se distruge discurile. De aceea noi nu mai avem multe înregistrări de-ale Mariei Tănase, deoarece ea nu le-a refăcut după război” a spus Stejărel Olaru în intervul pentru DC News.

El a dat exemplu discul înregistrat cu Steve Bernard și orchestra lui de jazz. Împreună au înregistrat ”Cântece populare în ritm de jazz”. ”Ar fi fost fabulos să le putem asculta astăzi. A fost o pleiadă de acuzații aduse Mariei Tănase”, a adăugat istoricul. 

Nu numai regimul legionar a interzis-o pe Maria Tănase, ci și cel comunist. Mai multe despre asuprirea celebrei noastre interprete de folclor românesc și mai ales de ce nu avem înregistrări video cu ea aflați din interviul de mai jos:

VIDEO

 

Citește și:

Relațiile de amor ale Mariei Tănase. Stejărel Olaru, discuție în premieră: A vândut TOT ce avea și a plecat după el

Maria Tănase, arestată pentru spionaj. Stejărel Olaru, dezvăluiri despre "recrutare"

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28