Moscova spune că are probe: Turcia consumă petrol de la Statul Islamic

Ministrul adjunct al Apărării a declarat, miercuri, că Rusia are proba faptului că Turcia este principalul consumator de petrol al Statului Islamic. 

Rusia afirmă că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi familia sa sunt implicaţi în afaceri cu gruparea jihadistă, relatează Reuters online.

"Cinismul guvernului turc este fără limite", a adaugat oficialul rus.

Oficiali au evocat - la un eveniment, la Moscova - imagerie satelitară în care, afirmă ei, apar camioane-cisternă care se îndreaptă dinspre un teritoriu aflat sub controlul SI către Turcia.

Ei mai afirmă că cunosc trei rute prin care petrolul este introdus pe teritoriul turc.

"Nu vă puneți intrebari legate de faptul ca fiul presedintelui turc se dovedeste a fi seful uneia dintre principalele companii energetice si ca ginerele sau a fost numit ministru al Energiei? Ce minunata intreprindere familiala!", a comentat el, referindu-se la recenta nominalizare pentru portofoliul Energiei a ginerelui presedintelui turc, Berat Albayark.

[citeste si]

Este pentru prima oara cand Moscova citeaza presedintele turc si anturajul sau pentru a acuza Ankara, care a doborat in 24 noiembrie un avion militar rus, provocand o criza fara precedent cu Rusia.

Oficialul Ministerului Apărării a adăugat că va continua să lanseze atacuri aeriene asupra infrastructurii petroliere controlate de către SI în Siria, în cadrul campaniei de bombardamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel