Moscova solicită Berlinului rezultatele analizelor lui Alexei Navalnîi

Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi

Rusia îi cere Germaniei rezultatele analizelor lui Alexei Navalnîi potrivit cărora opozantul rus a fost otrăvit cu o substanță din grupul Novicioc.

Rusia va desfășura o investigație în legătură cu situația liderului opoziției Alexei Navalnîi și așteaptă date de la Berlin privind analizele sale și este pregătită să coopereze cu Germania în această privință, scrie Interfax.

"Desigur, vom investiga. Mai mult, vom cere ca partea germană să ne arate analizele, comparabile cu datele lor. Trebuie să înțelegi cu adevărat ce s-a întâmplat. Experții noștri vor studia, inclusiv cei care se ocupă cu substanțele chimice. Vor confirma sau infirma suspiciunile specialiștilor germani", a declarat Vladimir Djabarov, prim-șef adjunct al Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federației. 

Au așteptat o invitație

Acesta susține că Rusia a așteptat o invitație din partea Germaniei pentru o colaborare în cazul Navalnîi.

"Suntem gata să cooperăm, principalul lucru este că sunt gata. Pentru că, teoretic, ar fi trebuit să ne invite, să ne familiarizeze cu investigația, cu materialele", a spus senatorul.

El a fost sceptic cu privire la concluziile exprimate de partea germană. "Să presupunem în mod condiționat că cineva este cu adevărat implicat în acest lucru. Chiar credeți că Navalnîi va fi eliberat pentru a zbura în Germania într-o zi? A fost eliberat, a mers la întâlnire. l-am otrăvit?", a spus Djabarov. În plus, potrivit senatorului, „Novice nu este produs aici.”

Faptul că Navalnîi a fost otrăvit în Federația Rusă cu un agent nervos a fost anunțat miercuri de reprezentantul oficial al guvernului german, Steffen Seibert. Potrivit acestuia, laboratorul Bundeswehr a găsit urme de otravă din grupul Novicioc în corpul opozantului rus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel