Moscova, despre lista cu 89 de indezirabili: ”Un show politic”

Moscova confirmă că a trimis statelor membre UE o listă cu persoane cărora le-a interzis pătrunderea în Rusia, dar precizează că ar prefera să se abţină de la comentarii cu privire la personalităţi, a declarat, sâmbătă, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului rus de Externe.

"Am dori să ne abţinem de la comentarii cu privire la numele persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea în Federaţia rusă, deşi (numele lor) au apărut în unele publicaţii", a declarat pentru Tass online oficialul de la Moscova, al cărui nume nu este precizat de către agenţia rusă de stat.

"În acelaşi timp, confirmăm că liste similare au fost înmânate partenerilor europeni", a continuat acesta.

Vezi și: Cinci români, indezirabili în Rusia. Printre ei, un președinte de partid și un fost consilier al lui Traian Băsescu

Moscova le-a recomandat de mult emisarilor statelor care au impus sancţiuni Federaţiei Ruse să se adreseze birourilor consulare ruseşti înainte de vizite, pentru a afla dacă au interdicţia de a intra în ţară, a declarat el.

"Însă partenerii noştri au preferat să nu facă acest lucru şi au solicitat să fie notificaţi pe canale diplomatice", a precizat oficialul, care a adăugat: "În această idee le-au fost trimisele listele".

Listele "au fost înmânate partenerilor noştri europeni ca un gest de încredere, iar publicarea lor poate apăsa conştiinţa părţilor corespondente", a apreciat oficialul din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de Mediafax.

"Doar un lucru rămâne neclar: au dorit colegii noştri europeni aceste liste pentru a minimaliza inconvenientele «persoanelor interzise» sau să pună în scenă alt show politic?", a conchis acesta.

Citește și: MAE reacționează după ce Rusia a interzis cinci români pe teritoriul ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel