Moscova, Beijing și Teheran au CRITICAT Statele Unite după violențele de la Capitoliu

În mare parte a lumii, scenele care au avut loc la Washington au provocat șoc, groază și angoasă. Printre capitalele care au reacționat se numără și Moscova, Beijing și Teheran.

Mai multe state au reacționat față de evenimentele care au avut loc la Washington în ziua de miercuri, 6 ianuarie 2020. Printre acestea, cele mai importante mesaje au venit din Iran, Federația Rusă și Republica Populară Chineză.

Ceea ce am văzut în SUA aseară și astăzi au arătat cu adevărat cât de fragilă și slabă este democrația occidentală și cât de slabe sunt fundațiile acesteia”, a declarat președintele iranian, Hassan Rouhani, într-un discurs difuzat joi la televiziunea de stat. El l-a numit pe Trump „o persoană bolnavă” și a spus că „a afectat reputația și credibilitatea țării sale. El a perturbat relațiile SUA cu întreaga lume.”

Parlamentar rus, reacție 

"Partea care pierde are motive mai mult decât suficiente pentru a acuza câștigătorul de falsificări. Este clar că democrația americană șchiopătează pe ambele picioare", a scris Konstantin Kosachev, președintele comitetului pentru afaceri externe al camerei superioare a parlamentului rus, într-o postare. Totuși, chiar dacă au criticat evenimentele de la Washington, rușii și-au menținut și o oarecare susținere pentru Trump.

Beijingul compară SUA cu Hong Kong

În cadrul unei conferințe de presă dela Beijing, purtătoarea de cuvânt a Chinei pentru afaceri externe, Hua Chunying, a afirmat că decesele din Washington au arătat că polițiștii din SUA sunt mai brutali decât omologii lor din Hong Kong.

Deși gradul de violență și distrugere la Washington nu este la fel de grav ca ceea ce s-a întâmplat la Hong Kong, patru persoane au murit”, a spus ea, potrivit The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel