Urmărește emisiunea live


Moscova, avertisment pentru televiziunea France 24

Agenţia pentru reglementarea telecomunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a acuzat vineri postul francez de televiziune France 24 că a încălcat legea rusă a audiovizualului.

Avertismentul rus a venit la scurt timp după un avertisment adresat de Consiliul Superior al Audiovizualului (CSA) din Franţa postului rus RT France. Roskomnadzor a identificat o încălcare a articolului 19.1 din legea audiovizualului de către France 24, a declarat agenţia federală rusă, avertizând postul francez că activităţile sale riscă să fie suspendate.

Canalul de televiziune France 24 este difuzat în limba engleză în Rusia. Legea în cauză limitează participarea străină la capitalul mass-media care transmite pe teritoriul Rusiei. Avertismentul Roskomnadzor are loc la o zi după o 'sesizare formală' din partea Consiliul Superior al Audiovizualului către filiala franceză a postului rus RT, controlat de Kremlin.

Acuzat de CSA de "lipsă de onestitate, de rigoare de informaţii şi diversitate a punctelor de vedere" într-un subiect despre Siria, canalul a afirmat într-un comunicat că este vorba despre "o eroare pur tehnică, care a fost corectată". În acest material, intitulat Atacuri simulate şi difuzat pe 13 aprilie, care "contestă realitatea atacurilor cu arme chimice în regiunea siriană Ghouta de est", CSA a observat, între altele, că "traducerea declaraţiilor făcute de un martor sirian nu a corespuns cu ceea ce spunea acesta".

Considerat de Washington drept un organism de propagandă pro-Kremlin, RT a semnat în 2015 un acord cu CSA care îi impune angajamente sporite în ceea ce priveşte "onestitatea şi independenţa informaţiei". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel