MosaiQ, reacție la decizia CCR: Vrem parteneriate civile pentru gay

MozaiQ salută decizia de astăzi care spune că statul român trebuie să recunoască dreptul de ședere al unui partener non-UE căsătorit cu o persoană de același sex pe teritoriul unui stat membru UE care oficiază căsătorii gay.

Asociația care promovează drepturile homosexualilor consideră această decizie, care vine în contextul unei decizii a Curții de Justiție a Uniunii Europene privind libertatea de mișcare pe teritoriul UE, un prim pas pentru recunoașterea oficială a cuplurilor gay în România. În același timp bătălia pentru drepturi egale nu se încheie aici, în condițiile în care decizia CCR este una limitativă și nu acoperă alte drepturi asociate căsătoriei.

"Considerăm decizia de astăzi a CCR ca reprezentând un semnal important pentru clasa politică, care trebuie să se uite cu atenție și la comunitatea LGBT și să adopte cât mai repede o lege care să legalizeze parteneriatele civile, pentru a recunoaște cuplurile gay, atât din România, cât și din străinătate", se arată în comunicatul MozaiQ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel