Moş Nicolae vine duminică noaptea. Cadourile pe care să nu le pui niciodată în ghete

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, românii îl sărbătoresc pe Moş Nicolae, prilej de cadouri în ghete pentru copiii cuminţi. 

'Sfântul Nicolae este ajutător al orfanilor, al bolnavilor, al oamenilor aflaţi în dificultăţi, dar mai ales este prieten al copiilor. (...) De fapt, Sfântul Nicolae arată bunătatea lui Dumnezeu Tatăl, iubirea milostivă a lui Dumnezeu, care trimite pe unicul Său Fiu în lume pentru mântuirea lumii şi această bunătate milostivă a lui Dumnezeu Tatăl este personificată de Moş Crăciun. Cu alte cuvinte, Moş Nicolae este un fel de înaintermergător al lui Moş Crăciun şi el este perceput de copii ca un sfânt milostiv, dăruitor, un prieten discret. Este un om al faptelor bune făcute cu discreţie', afirmă Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. VEZI AICI CONTINUAREA

Ce să nu pui niciodată în ghete 

Copiii știu că trebuie ca ghetulele sau cizmulițele lor să fie lustruite, deoarece Moș Nicolae va veni pe la ei să le aducă daruri celor cuminți. Copiii neascultători primesc o nuielușă, menită să îi atenționeze și să le aducă aminte că trebuie să asculte de părinții și bunicii lor. Pentru Moș Nicolae este suficient să se uite prin ferestre pentru a-și da seama dacă un copil a fost cuminte sau rău. Chiar dacă Moș Nicolae este mereu grăbit să ajungă la copiii din întreagă lume, acesta își face timp să asculte și dorințele fiecărui copil în parte.

Potrivit tradițiilor românești, Moș Nicolae apare pe un cal alb, făcând astfel trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii. Sfântul îi ajută pe toți cei nevoiași, pe orfani și pe văduve, este stăpânul apelor și salvează corăbierii de la înec și protejează soldații pe timp de război.

Spre deosebire de cei cuminţi, copiii neascultători primesc în schimb o nuielușă, menită să îi atenționeze și să le aducă aminte că trebuie să asculte de părinții și bunicii lor.

Se spune, însă, că în această zi nu este bine să oferi în dar obiecte ascuțite sau de culoare neagră, dar nici produse de machiaj sau bijuterii. Potrivit tradiției, toate aceste obiecte aduc ghinion celui/celei care le primește, scrie Antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel