EXCLUSIV  Morți, scandal la Institutul Nasta. ”Am și documente, dar cred că mă puteți crede pe cuvânt”

Recent o informație a zguduit opinia publică deja afectată de epidemia de gripă: doi pacienţi de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” au decedat din cauza infecției cu o bacterie pericoloasă numită acinetobacter multirezistent. DC News a aflat că, de fapt, numărul decedaților este mult mai mare, respectiv cinci persoane.

Informațiile noastre sunt că la Institutul Cantacuzino ar fi ajuns probe de la cinci pacienți decedați de această boală. Am solicitat lămuriri de la managerul spitalului Marius Nasta, Beatrice Mahler-Boca. "De la începutul săptămânii au murit două persoane. Mai sunt două persoane infectate și, din ce știu eu până în acest moment, sunt în stare gravă și nu am fost anunțată că ar fi decedat. Se face anchetă epidemiologică. Când se va termina ancheta, voi da informațiile publiculului", ne-a spus managerul. 

A avut sau nu drept de liberă practică? 

O altă chestiune în care am solicitat lămuriri privește dreptul de liberă practică al medicului și totodată managerului Betrice Mahler-Boca. Astfel pe site-ul colegiului medicilor, doctorul Mahler-Boca nu figura cu drept de liberă practică în luna ianuarie 2019 deși există diferite acte semnate de dumneaiei în această perioadă. Dreptul i-a fost eliberat pe data de 7 februarie, potrivit informațiilor Colegiului Medicilor. Managerul a explicat această situație.

"Certificatul meu este eliberat pe data de 7 februarie. Actele sunt depuse înainte. Sunt cu avizul de malpraxis în regulă. Am avut un alt aviz valabil până în data de 6 februarie. Am și documente în acest sens, dar cred că mă puteți crede pe cuvânt", ne-a spus Mahler- Boca.

VEZI ȘI:

Colegiul Medicilor şi Ministerul Sănătăţii, protocol. A fost semnat

Cazul Matteo Politi. TVR, descoperire. Declarații la Cristache


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel