Morminte profanate în Dâmbovița. Primarul din Corbii Mari: "Oribil! Este vital să fie găsiți cei care și-au bătut joc de adormiții noștri"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Mai multe mormite dintr-un cimitir din comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița, au fost profanate. 

Mai multe morminte din cimitirul satului Petrești, printre care și unul al unui copil de doi ani, au fost profanate. Au fost deschise unele sicrie și au fost distruse cavouri. Polițiștii din Găești au deschis o anchetă și speră să-i depisteze cât mai repede pe făptași, scrie dbonline.ro.

“Efectiv, nu am cuvinte care să descrie starea pe care o am în fața unui astfel de gest. Mă revoltă și mă dezgustă faptul că sunt indivizi care ar putea să facă asta și să stea printre noi fără nicio o problemă. E oribil! Vă rog, pe toți cei care aveți fie și cea mai mică informație despre asta, să nunțați autoritățile. E vital să fie găsiți cei care au îndrăznit să-și bată joc de adormiții noștri. Îmi pare rău pentru suferința cauzată familiilor afectate de aceste fapte”, a transmis Ionuț Bănică, primarul comunei Corbii Mari.

Doi tineri au furat mâna unui cadavru pentru că nu puteau să-i scoată inelul de pe deget

În luna august, doi tineri originari dintr-o comună din Mehedinți, care au furat mâna unui cadavru pentru că nu puteau să-i scoată inelul de pe deget, au fost condamnați de Judecătoria Vânju Mare la 11 luni de închisoare. În cauză, procurorii au făcut apel. Unul dintre tineri mai are o condamnare la un an și șapte luni cu suspendare într-un alt dosar de furt calificat. Sentința finală va fi dată pe 6 septembrie, de către Curtea de Apel Craiova. 

Tinerii au profanat mormântul Corneliei R., o tânără asistentă medicală din comuna mehedințeană Pătulele. Femeia a murit în 2015, pe când avea 28 de ani, într-un accident de circulație.  La finele lunii noiembrie 2020, familia a aflat că sicriul Corneliei R. fusese deschis. 

Mama ei declara în decembrie că 'ne-am trezit cu poliţia la uşă şi ni s-a spus că mormântul fiicei mele a fost profanat. Ne-au întrebat câţi bani am pus în sicriu, cu ce bijuterii am înmormântat-o. Nu mai ştiam nimic, câţi bani i-am pus, i-am pus parcă între 50 şi 100 de lei, mai mult nu, a avut un colier, cercei, brăţară şi un inel. Mi-au spus că i-au luat mâna cu totul, cu brăţara şi inelul. Este groaznic, cresc cele două fetiţe ale fiicei mele, îmi este cumplit de greu, cum să se întâmple una ca asta...', potrivit Adevărul.

Tinerii, ambii de 19 ani, au aruncat mâna femeii într-o gură de canal. Ulterior, unul dintre ei s-a lăudat unor vecini, la un pahar, cu fapta. Au fost demarate cercetările și tinerii și-au recunoscut fapta. De asemenea, ei au arătat unde au aruncat mâna cadavrului și au precizat că au filmat momentul în care au profanat mormântul asistentei medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel