Răsturnare de situație în cazul Morega. Decizia instanței - oficial

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Dan Ilie Morega scapă de brățara de supraveghere pe care o avea montată de câteva zile. Totuși, fostul prefect de Gorj nu a reușit să scape de arestul la domiciliu.

Update: Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, va fi monitorizat cu brățară electronică.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a anunțat marți că Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, va fi supravegheat cu ajutorul unei brățări electronice, deoarece execută arestul la domiciliu în localitatea Baia de Aramă, județul Mehedinți.

Decizia instanței vine după ce Judecătoria Sectorului 1 a respins o sesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București privind modificarea obligațiilor impuse lui Morega pe durata arestului la domiciliu.

"Respinge ca fiind rămasă fără obiect sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București de modificare a obligațiilor impuse inculpatului Morega Dan-Ilie, ... pe durata măsurii arestului la domiciliu, în sensul încetării obligației de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere. Cu drept de contestație, în termen de 48 de ore de la comunicare", se arată în minuta instanței.

Reprezentanții Parchetului au explicat că cererea a rămas fără obiect deoarece Morega are brățară și va fi supravegheat de Inspectoratul de Poliție al Județului Mehedinți.

"Nu s-a renunțat la brățară și s-a schimbat organul de supraveghere. Va executa măsura arestului la domiciliu la Baia de Aramă, pe raza IPJ Mehedinți", a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Tribunalul București a decis pe 1 aprilie că Morega are obligația de a nu părăsi domiciliul fără permisiunea anchetatorilor, iar decizia este definitivă.

În ultima perioadă, Morega a fost surprins de mai multe ori la volan, deși avea permisul suspendat din motive medicale, acesta fiind depistat patru ori în județul Gorj, o dată în județul Mehedinți și o dată în București.

Pe 13 martie, în București, el a condus o mașină deși avea permisul suspendat, fiind cercetat sub control judiciar. Acest incident s-a petrecut după ce Morega a fost internat pentru o expertiză psihiatrică care să stabilească dacă mai poate conduce, fiindu-i interzis să mai conducă timp de 6 luni.

Știrea inițială:

Este o decizie care a fost luată în urmă cu puţin timp de magistratii de la Judecătoria din Bucureşti. Procurorii au cerut ca brăţara care i-a fost montată lui Dan Ilie Morega să fie activată, însă magistrații au respins această solicitare şi au decis să fie dată jos, după ce fusese pusă în urmă cu doar câteva zile, potrivit Digi 24.

În continuare, fostul prefect de Gorj rămâne în arest la domiciliu, aşa cum au decis judecătorii săptămâna trecută.

Reamintim că acesta este anchetat în şapte dosare penal. Șase dintre ele eu fost întocmite după ce s-a urcat la volan deşi nu mai avea acest drept. Pe data de 6 februarie 2024, din dispoziţia şefului Serviciului Rutier Gorj, lui Dan Ilie Morega i-a fost retras permisul de conducere pe justificări medicale. 

Totodată, el este cercetat pentru infracțiuni de lovire sau alte violenţe, după ce a agresat o jurnalistă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel