Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud, pas uriaș de dialog către Kim Jong Un: Oricând, oriunde, chiar şi 'contactless'!

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat luni că guvernul său poate purta un dialog cu Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) oricând, oriunde, chiar şi în mod 'contactless', informează agenţia Xinhua.

'Dorinţa noastră de a ne întâlni (cu RPDC) în orice moment şi în orice loc şi de a purta un dialog chiar şi în mod +contactless+ a rămas neschimbată', a declarat Moon într-un discurs de Anul Nou televizat la nivel naţional. Potrivit lui Moon, forţa principală a procesului de pace în Peninsula Coreea este dialogul, coexistenţa şi cooperarea, cu speranţa de a deschide o cale pentru pace şi coexistenţă în procesul de abordare a pandemiei de COVID-19.

El a propus RPDC să se alăture unui dialog regional pentru cooperare antiepidemică, în domeniul asistenţei medicale în Asia, spunând că cooperarea intercoreeană pentru a aborda focarul de COVID-19 s-ar putea extinde într-o cooperare în tratarea altor probleme de siguranţă precum bolile infecţioase ale animalelor domestice şi dezastrele naturale.

Moon a mai declarat că guvernul său va depune un ultim efort pentru a realiza o mare schimbare în dialogurile dintre RPDC şi Statele Unite şi între Coreea de Sud şi RPDC, în conformitate cu lansarea administraţiei americane Biden la sfârşitul acestei luni.

Moon a fost învestit în funcţia de preşedinte în mai 2017 şi din preşedinţia sa de cinci ani a mai rămas mai puţin de un an şi jumătate. Discuţiile despre denuclearizare dintre Phenian şi Washington au rămas blocate de la al doilea summit RPDC-SUA încheiat fără un acord în capitala vietnameză Hanoi în februarie 2019, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel