Moody's retrogradează notele celor mai mari companii din Italia

Moody's sign on 7 World Trade Center tower in New York
Moody's sign on 7 World Trade Center tower in New York

Agenţia americană de rating Moody's Investors Service a retrogradat miercuri cu una până la trei trepte nota principalelor grupuri industriale şi bancare din Italia, a doua zi după scăderea notei obligaţiunilor de stat ale ţării.

Moody's a revizuit în scădere ratingul companiilor Eni (petrol, -1, la A1), Enel (electricitate, -1, A3), Poste Italiane (curierat, -3, A2), Terna (transport de electricitate, -1, A3), Finmeccanica (tehnologie, -2, Baa2), precum şi ale principalelor două bănci private din ţară, UniCredit şi Intesa Sanpaolo (ambele -2, A2). Aproape toate aceste note sunt însoţite de o perspectivă negativă, fapt ce implică posibilitatea ca, pe termen mediu, Moody's să le reducă din nou. Asiguratorul Generali a rămas cu nota neschimbată (A1), dar perspectiva a fost revizuită la negativă, transmite Agerpres.

Agenţia americană de rating Moody's a anunţat marţi că retrogradează la A2 nota obligaţiunilor de stat italiene, faţă de Aa2 anterior, din cauza riscurilor pentru finanţarea datoriei pe termen lung şi a timidei creşteri economice a Italiei. O altă agenţie de rating, Standard and Poor's, a redus nota Italiei (la A faţă de A+), la 19 septembrie, ca urmare a perspectivelor creşterii economice considerate prea palide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel