Moody's avertizează SUA cu retrogradarea ratingului de la nivelul de top "AAA"

USA-flag
USA-flag

Moody's a plasat ratingul Statelor Unite sub evaluare pentru o posibilă retrogradare de la nivelul de top "AAA", punând presiune asupra liderilor de la Washington să ajungă la un consens privind ridicarea plafonului datoriei de stat.

Agenţia avertizează, într-un comunicat transmis miercuri seară, cu privire la posibilitatea tot mai mare ca politicienii să nu reuşească să urce plafonul datoriei de stat la timp pentru a evita intrarea SUA în default (incapacitate de plată) pe obligaţiunile care vor ajunge la maturitate începând cu 2 august.

Moody's este prima dintre cele trei mari agenţii de rating care pregăteşte oficial reducerea ratingului Statelor Unite.

Preşedintele şi congresmenii au negociat timp de patru ore miercuri încercând să ajnugă la un acord de reducere a deficitului bugetar. Republicanii cer reduceri puternice ale cheltuielilor publice în schimbul votului lor pentru creşterea plafonului de 14.300 miliarde de dolari, sau 100% din PIB, al datoriei de stat. Democraţii insistă că orice program de reducere a deficitului trebuie să cuprindă majorarea taxelor pentru persoanele cu venituri şi averi mari, măsură despre care opoziţia susţine că ar afecta negativ economia.

La sfârşitul întâlnirii, Obama le-a spus Republicanilor că nu va face noi concesii şi a pus capăt brusc discuţiilor, dar negocierile vor continua și joi.

"Am ajuns în punctul unde spun «destul». Ronald Reagan ar fi ajuns aici? Mi-am atins limitele. Chiar dacă mi-ar putea prăbuşi preşedinţia, nu voi ceda", a spus Obama, potrivit sursei republicane citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel