Monumentul mareşalului sovietic Konev de la Praga, înlocuit cu o sculptură a unui un demon

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Daniel Frank)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Daniel Frank)

La Praga, în locul monumentului mareşalului sovietic Konev, a apărut o sculptură a unui un demon din mitologia persană.

În Republica Cehă, în locul monumentului mareşalului sovietic Ivan Konev, a fost montată o sculptură a unui orc, titrează portalul Wydarzenia. Potrivit autorului monumentului, Duan Dostál, lucrarea a fost intitulată Ahriman, un demon din mitologia persană, care este răul absolut, scrie Rador, citând gazeta.ru. Ahriman înseamnă "spirit diabolic".

În luna septembrie 2019, membrii consiliului raional Praga-6, pe al cărui teritoriu se afla monumentul lui Konev, au decis să transfere monumentul într-unul dintre muzee. Monumentul a fost demontat în aprilie 2020. În 2017, Republica Cehă a revizuit rolul lui Konev în istoria ţării. În afară de informaţiile despre rolul său în eliberarea oraşului Praga de sub nazişti, în 1945, a apărut o placă lângă monument pe care se menţionează că acesta a suprimat revoluţia din 1956 din Ungaria şi pregătirea intrării trupelor sovietice în Cehoslovacia în 1968.

Ultimul monument al lui Vladimir Lenin montat în Finlanda, realizat de sculptorul estonian Matti Varik, a fost demontat în oraşul Kotka şi transferat la depozitul Muzeului Regional Kymenlaakso, unde se va decide soarta lui viitoare.

Citește și:

În Cehia se propune deconectarea ambasadei Rusiei de la curent: Lasă-i să înghețe în întuneric, ca oamenii din Kiev

Petiția de deconectare a ambasadei Rusiei de la gaz, lumină și apă a fost înregistrată de participanții la proiectul „Darek pro Putina” („Un cadou pentru Putin”), care colectează fonduri pentru arme grele pentru Ucraina.

Este o reacție la distrugerea sistematică a infrastructurii energetice ucrainene de către ocupanții ruși.

"Rusia a decis evident să pună în genunchi Ucraina cu întuneric și frig. Din punctul de vedere al unui principiu moral superior, solicităm distribuitorilor de energie de stat și privați relevanți să le permită diplomaților ruși de la Praga să  guste din propriul medicament. Solicităm ca toate clădirile deținute de Federația Rusă să fie tăiate de la gaz, apă și electricitate”, se arată în petiție.

"Lasă-i să înghețe în întuneric, ca oamenii din Kiev”. „Solicităm deconectarea tuturor proprietăților Federației Ruse de la gaz, apă și electricitate”, potrivit mesajelor din petiție, conform Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel