Monumentele din Chișinău ar putea fi recondiționate

În Moldova s-a încheiat o campanie numită "Locul acesta contează" al cărei scop era de informare a populației și de promovare a anumitor locuri importante din Moldova.

Managerul de proiecte și comunicare din cadrul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Moldova, Victor Popovici, a oferit corespondentului Sputnik Moldova, Iulia Lipovaia, detalii despre rezultatele campaniei și despre alte proiecte ale agenției.

Pentru a participa la această acțiune, cetățenii au fost nevoiți să încarce imagini pe platformele online Facebook și Instagram cu un poster al campaniei în locurile pe care le consideră importante și care merită să fie pastrate pentru generațiile viitoare. Au fost alese fântâni vechi, case vechi, biserici și altele.


"Au fost adunate multe fotografii din diferite raioane ale Moldovei. Noi am încercat să ne îndreptăm atenția și pe anumite obiecte asupra cărora am putea să lucrăm în viitor. De exemplu, morile de vânt", a declarat Popovici.

Pe viitor agenția se va ocupa de curățarea monumentelor și a fațadelor clădirilor.

În prezent nu există, în cadrul primăriei, nicio instituție care să se ocupe de bunăstarea monumentelor din oraș ce se deteriorează din cauza factorilor meteorologici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel