Monumente în mișcare — Memoria Rezistenței, statui neobișnuite în Brașov

sursa foto: Qmagazine
sursa foto: Qmagazine

Proiectul 'Monumente în mișcare — Memoria Rezistenței' propune sculpturi contemporane temporare de mari dimensiuni în memoria mișcărilor de rezistență împotriva comunismului din România.

21 de sculpturi de mari dimensiuni, care par desprinse din Insula Paștelui, ale artistului Aurel Vlad comemorează Revolta de la Brașov din anul 1987 în fața Muzeului Județean de Istorie Brașov din Piața Sfatului. Vineri, 18 octombrie, artistul, curatorul proiectului Cosmin Nasui, directorul Muzeului Juțetean de Istorie Brașov Nicolae Pepene și Irina Hasnas, expert IICCMER, au inaugurat ansamblul sculptural numit "Neliniștea unei mulțimi".

Proiectul propune sculpturi monumentale, cu impact puternic și imediat, care să atragă atenția atât publicurilor tinere, care nu au trăit în perioada comunistă, cât și adulților 40+ care au trăit diferitele perioade și aspecte ale dictaturii. Sculpturile sunt create din materiale contemporane și sunt gândite a fi 'în mișcare': pot fi mutate și amplasate ulterior și în alte spații, 'încărcându-se' simbolic și valoric la fiecare destinație.

Unele voci au spus că sculpturile sunt exagerate, alții sunt de părere că au, cu adevărat, impact. Dumneavoastră ce părere aveți?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel